L’acord sobre el pla d’usos es complica per una proposta d’hotel a la plaça del Sol

DSC_3216El procés participatiu del pla d’usos d’establiments de pública concurrència, que ha de presentar una proposta de consens sobre diferents graus de restricció a l’hora d’obrir determinats negocis a Gràcia, s’està complicant per moments per un punt de difícil consens que els veïns volen que s’inclogui en el reglament i que no hi és: la regulació dels hotels. El detonant: un projecte d’establiment a la plaça del Sol.

El procés va arrencar trontollant per l’aprovació en ple estiu del pla especial de la residència d’estudiants de Sèneca del grup Majestic i la Universitat Internacional -ara suspès- i ara torna a passar per un moment complicat per l’aparició d’una proposta d’hotel a la plaça del Sol. “El Districte, en totes les reunions, no ha tret mai aquest tema”, apunta Joan Pérez Farriols, un dels portaveus veïnals de la plaça. La plataforma Gràcia on Vas dóna suport als veïns i el Districte defensa la legalitat de l’oferta.

De fet, els hotels no entren en les restriccions del pla d’usos, que només parla de congelar llicències de pisos turístics, albergs i hostels. Però el debat precisament s’està orientant cap a una pressió perquè els hotels estiguin sotmesos també a limitacions de creixement. Fonts municipals adverteixen que Gràcia té 7 hotels i 16 pensions; lluny dels 139 hotels i les 92 pensions que té, per exemple, Ciutat Vella.
L’hotel de la plaça del Sol, en tot cas, ja executa al número 23, a la cantonada amb Maspons, obres amb llicència de rehabilitació i canvi d’ús d’edifici existent per hotel de nova implementació. El projecte preveu 18 habitacions en un establiment de tres estrelles, amb cafeteria interior i piscina superior. L’últim llogater, el Jordi de la botiga de queviures, tancarà a final de mes. Els veïns han observat que ja hi viuen dos vigilants per impedir l’entrada d’okupes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *