Els Verdi negocien amb A Contracorriente Films fins i tot com a accionista majoritari

DSC_3207Els cines Verdi no contemplen l’escenari de tancament de cap de les 14 sales que regenten a Gràcia i a Madrid, malgrat que la direcció que lidera des de 1982 la família Pérez admet que el perill sobre el negoci és una realitat, sobretot augmentada per la pressió d’impostos i el poc marge que n’extreu un negoci que sempre s’ha volgut diferenciar de les grans cadenes comercials. La solució passa per l’entrada de nou capital en l’accionariat, i ja hi ha negociacions obertes amb A Contracorriente Films.

El director dels cines Verdi, Enric Pérez, ha anunciat aquest dijous que està negociant el futur dels cines “amb dos operadors interessats a entrar en l’accionariat de l’empresa” i que Espectarama fins i tot està disposada a “perdre la majoria per salvar els Verdi a Barcelona i a Madrid”. Segons ha pogut saber l’Independent de Gràcia de fonts coneixedores de la negociació, un dels contactes més aprofundits en els últims mesos ha estat amb A Contracorriente Films, la distribuïdora de cinema independent que lidera Adolfo Blanco (exFilmax, exDeAPlaneta) i que té la seu central a tocar de Gràcia, al carrer Lincoln. Dijous a la tarda un portaveu d’aquesta empresa va assegurar que ara la relació es limita a proveir pel·lícules.

Pérez va comparèixer en roda de premsa amb un discurs dur contra les administracions i sobretot contra el ministeri d’Hisenda i amb un argumentari que comparteix amb el seu possible futur soci. “Que els Verdi no tanquin depèn del ministre Montoro”, va apuntar en relació amb l’endeutament acumulat.
En aquest sentit, Pérez va coincidir amb hores de diferència amb el diagnòstic de Ramon Vila, representant legal de la família Riba, propietaris dels terrenys on hi ha els Verdi, que aquest estiu van interpelar la direcció dels cines amb un buró-fax per impagaments acumulats de tres mesos. “El problema està solventat”, va assegurar Vila en conversa amb l’Independent. Pérez, al seu torn, va matisar que ara hi ha nous impagaments amb els propietaris “però estant tenint paciència”. Vila va confirmar que el 2012 havia ofert el terreny a Mercadona “perquè també plegaven els del súper del costat i jo en vaig buscar un altre”.
Tant Vila com Pérez també van coincidir en la possible solució final. “Aquesta no passa per les subvencions públiques”, diu l’un. “Cal buscar un company de viatge”, diu l’altre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *