Un projecte residencial a Travessera amb Torrent de l’Olla tanca comerços històrics

DSC_3240Gràcia viu de manera frenètica en els últims mesos la compra i la venda d’edificis sencers que es reconverteixen en nous usos residencials, ja siguin hotels com el de la plaça del Sol, habitatges d’ús turístic com el de Ramon y Cajal 5-7 i ara amb el projecte que ha agafat embranzida a Travessera de Gràcia 169 amb Torrent de l’Olla 106. Un grup de capital francès ha adquirit el bloc al Banc Santander i la majoria de veïns són fora. Dos dels tres comerços tancaran entre febrer i juny.

La creperia del Josep Antoni López i la botiga de queviures del Josep Heredia, comerços històrics des del 1981 i des del 1969 abaixaran respectivament la persiana a finals de mes i “abans de la verbena”, com diu el segon. A la creperia se li acaba el contracte i no li renoven, i al colmado, afectat per la LAU, li han sortit moltes nòvies com els forns Granier. El grup de capital francès, SCL Conseil, que ha comprat tot l’edifici, ha demanat conservar l’espai de la bodega amb el mostrador i les lleixes característiques. Hi ha un tercer comerç, la botiga de llenceria del Sergi i la Gemma, que no està afectada.

SCL Conseil està executant una llicència per obres majors, atorgada el 23 de desembre, i que implica també la renovació de 15 habitatges i la instal·lació d’ascensor. Dimecres de la setmana passada van marxar els penúltims veïns de renda nova i en queden quatre de renda antiga.
Tot i la rumorologia que corre pel barri, el Districte ha descartat que a la finca hi vagi un hotel o un habitatge d’ús turístic. “Les llicències estan suspeses i ho poden estar fins al maig de 2016”, aclareixen fonts municipals. La reforma, a mans de l’estudi d’arquitectes Juli Pérez Català, va en la línia de renovació d’habitatges similars que el mateix equip ha fet a Torrent de l’Olla mateix, amb pisos de 90 metres quadrats a 500.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *