Gràcia sumarà hotels a Legalitat i Jardinets, a més dels plans a Sol, Henkel i Deutsche

p06f1Els cinc barris de Gràcia tindran almenys un hotel en funcionament en els propers mesos, després que l’Ajuntament de Barcelona hagi concedit dues llicències i en tingui tres més en procés de tramitació, de manera que el districte passarà de tenir 6 a 11 establiments d’aquestes característiques. Als ja coneguts projectes de la plaça del Sol, antiga Henkel i Deutsche Bank s’hi afegeixen ara Legalitat 10 i l’ús parcial hoteler del fins ara hostel Casa Gràcia, als Jardinets.

Gràcia comptava fins ara amb sis establiments hotelers en actiu i un de setè que no va entrar en funcionament per desistiment del propietari, a Escorial amb Camèlies, on hi havia hagut l’antic projecte de residència d’investigadors d’Almirall i ara són pisos. Els sis actius eren l’Hotel Park Güell (exRubens) al Coll, l’Hotel Travessera (al número 121, prop de l’antiga Quirón) a la Salut, l’Hotel Lesseps (al carrer Ballester) a Vallcarca i tres més a la Vila: el Silver de Bretón de los Herreros, Casa Fuster als Jardinets i Generator a Còrsega. Aquest últim té una part de hostel i una part d’hotel.

Ara l’Ajuntament, que esgrimeix un informe municipal del 2012 on Gràcia hi destacava per situar-se a la cua de l’oferta hotelera de la ciutat amb un 1,2%, sumarà cinc noves iniciatives començant per dues llicències concedides i amb obres en execució que van acompanyades de projectes per a ús hoteler. El més espectacular serà l’hotel de luxe de Legalitat 10, a tocar de Torrent de les Flors, amb només deu habitacions. L’altre és l’ampliació de Casa Gràcia, als Jardinets, que ha legalitzat com a hotel tres de les seves plantes, que es van precintar temporalment l’abril de 2013.
Els tres altres projectes en tràmit són més coneguts i van ser motiu de polèmica en l’última comissió d’urbanisme de la setmana passada. Es tracta de l’hotel de la plaça del Sol (vegeu L’Independent 559), amb 18 habitacions, piscina superior i cafeteria interior; l’hotel de l’antiga Henkel, a Còrsega 480, comprat el maig passat pel grup Meridia Capital de Javier Faus i que tindrà 182 habitacions; i la torre Deutsche Bank, que impulsa el grup inversor KKH (vegeu L’Independent 558) i que l’Ajuntament ha beneït amb una proposta de modificació del PGM.
A la comissió d’urbanisme, malgrat les peticions d’incloure els hotels en el debat del pla d’usos per part de la plataforma Gràcia on vas? i de l’oposició, sobretot PSC i ICV-EUiA, el Districte va advertir que les llicències en tràmit no es poden tirar enrere i les concedides encara menys.

1 thought on “Gràcia sumarà hotels a Legalitat i Jardinets, a més dels plans a Sol, Henkel i Deutsche

  1. “Només sis Hotels”…insinua el senyor Tendero. Li hauríem de sumar les 2000 places (registrades) d’ Alberg, 400 places de Pensió o les 424 places de residències d’ estudiants que moltes vegades acaben ampliant la seva oferta a no estudiants. Si li sumem a més els Habitatges d’ ús turístic que s’estan escampant per tot el Districte a una velocitat esfereidora, ens dóna com a resultat que l’ oferta en expansió sense control a població flotant al Districte faci que el Barri estigui deixant de ser de i per a totes, Tenim una Vila, un districte i una ciutat en venta i al servei del turisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *