El pla d’usos limitarà els nous hotels a tota la trama del nucli històric de Gràcia

p06f1Una setmana falta perquè el pla d’usos tanqui la fase de procés participatiu i arrenqui la comissió d’avaluació amb tres nivells de dificultat: classificació del que hi ha a l’anterior pla, propostes noves d’acord i propostes a negociar. En aquest últim àmbit hi haurà, amb tota probabilitat, l’oferta que aquest dilluns la regidora de Gràcia, Maite Fandos, ha fet a la plataforma Gràcia on vas? perquè s’inclogui una limitació a l’obertura de nous hotels al nucli històric de Gràcia.

Després de l’augment de la tensió dels últims dies, amb la confirmació per part de l’Ajuntament que hi haurà almenys cinc noves llicències d’hotel al districte que se sumaran a les sis existents (vegeu L’Independent núm. 561), la negociació ha avançat amb una trobada entre Fandos i portaveus de la plataforma com Toni Ramon en la qual les dues parts s’han mostrat fermes en els seus arguments. D’una banda, el Districte sosté que no hi ha un excés d’establiments hotelers a Gràcia amb els números a la mà i la plataforma considera que la pressió turística s’incrementarà amb aquesta oferta en un espai que jo va acompanyat d’una oferta important en altres nivells com els albergs, hostels i pisos d’economia col·laborativa.

Però més enllà dels argumentaris la trobada ha servit perquè la plataforma tingui una oferta ferma per part de l’Ajuntament de desencallar la qüestió. “No es poden tenir les llicències eternament suspeses”, ha apuntat Fandos.
El que ha fet donar un pas endavant al Districte és la inclusió de la suspensió dels hotels en les propostes que han sorgit en el procés participatiu, sobretot en la fase de debats sectorials d’aquests dies. La politització creixent del pla d’usos també posava en perill qualsevol aprovació. En aquest sentit, Fandos ha plantejat que “si hi ha voluntat d’aprovar el pla, jo estic disposada a entrar a parlar de limitacions d’hotel a la Vila”. I encara: la limitació no coincidiria amb la zona saturada del pla d’usos (Vila, Revolució, Sol, Virreina i Diamant i entorn) sinó que s’estendrà “a tota la trama urbana del nucli”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *