Hereu: “Jo he estat a ciutats on es tortura i el que diu ‘Ciutat morta’ és fals i indecent”

foto (1)Tres anys justos després d’acomiadar-se ja com a cap de l’oposició, en aquelles hores prèvies al desè congrés de la federació de Barcelona del PSC del 2012, qui va ser alcalde de Barcelona entre el 2006 i el 2011 i president de Gràcia tan sols dos mesos del 2006, Jordi Hereu, va trencar el silenci dimarts en un sopar al Centre Moral i no es va deixar res al pap. Ni sobre el 4F quan era regidor de seguretat, ni sobre el possible esclat de Podem en detriment del PSC ni sobre la reforma de la Diagonal.

“Heu mirat la pel·lícula? Ara llegiu-vos la sentència”. Amb aquest convit desafiant, l’exalcalde de Barcelona ha parlat aquesta setmana de viva veu i per primera vegada sobre el documental Ciutat morta, el cas dels cinc joves que van ser condemnats a presó per haver participat en enfrontaments amb la Guàrdia Urbana en el desallotjament del Palau Alós.

Hereu, al qual el rebrot del cas va agafar-lo al Perú i sobre el qual només havia fet un escuet comunicat a mitjans de gener, va aprofitar la seva actual dedicació com a generador de projectes de ciutat a Llatinoamèrica i a l’Àfrica per respondre la primera de les tres intervencions que van demanar-li aclariments sobre el 4F. “Jo he estat a ciutats on es tortura sistemàticament i redibuixar Barcelona com a ciutat morta és un insult”, va etzibar. Sense mitges tintes i reiterant que “tornaria a fer el que vaig fer”, l’exalcalde va afegir: “el que es diu a la pel·lícula és fals i no m’agrada que es parli d’una ciutat en negre. Aquesta tesi és indecent”.
Hereu, que va assegurar que havia vist ‘Ciutat morta’ fa gairebé un any perquè li van fer arribar, va mantenir-se al contraatac fins i tot quan des del públic li van demanar pel fet que s’haguessin esborrat possibles proves amb el servei de neteja, va advertir que un país que basi els seus valors “en l’acceptació acrítica d’una narració militant” abans que en el respecte per les institucions “va a cap a l’abisme”. “No hem d’abraçar nous fonamentalismes”, va afegir, i va concloure amb un missatge a dos dels agents implicats en els fets: “aquí, si algú no està a l’altura, va a la presó”.

L’exalcalde, que va recomanar el nou alcaldable, Jaume Collboni, assegut ben a prop, que “vibri per Barcelona” si vol governar, sí que tenia ganes de parlar de Podem i del repte que representa per al PSC en tant que adversari polític en un moment baix per als socialistes i es va agafar a la principal acusació que reben els dirigents dels grans partits per part de la formació de Pablo Iglesias. “Casta? Que m’ho diguin a la cara aquells que a Trinitat Nova ni al Bon Pastor hi han posat els peus. Quan ells van als barris, nosaltres en tornem”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *