Pacte entre el Tennis La Salut i l’escola Virolai per fer una nova escola a Escorial

DSC_3299El mapa educatiu privat de Gràcia es mou des de fa anys ràpidament. Si a finals de 2012 el SEK va comprar Cormar després de 20 anys de vinculació d’aquests últims amb la Salle, ara és un pacte entre el Club Tennis La Salut i l’escola Virolai el que permetrà reubicar l’educació infantil del centre del Guinardó en un punt de Gràcia més proper a la Travessera de Dalt. L’espai escollit és un solar propietat de la històrica entitat esportiva, a tocar d’on hi havia les Torres de la Salut, okupades fins al 2011.

El nou Virolai petit d’Escorial 208-210 substituïrà el centre d’educació infantil, ubicat encara al número 18 de l’avinguda Sant Josep de la Muntanya, segregat del centre mare a la zona del Camí de Can Mora, entre el Coll i el Carmel. L’escola serà fruit del pacte d’intercanvi d’usos entre un equipament amb ús esportiu i un equipament amb ús educatiu. “És una coincidència d’interessos que revertirà sobretot en una millora de l’accessibilitat”, ha explicat la directora de Virolai, Coral Regí.

Segons la documentació presentada, ara en exposició pública, el Tennis La Salut ha tingut aquest espai de 663 metres quadrats “lliure d’edificació i desconnectat” de la resta d’instal·lacions perquè l’única connexió interior és estreta i pateix un fort desnivell.

Virolai S.L., que ha inaugurat fa tres mesos el nou pavelló al carrer Portell, té un espai de 667 metres quadrats qualificat d’educatiu on hi ha una pista de bàsquet i vestidors i vol aixecar un nou edifici de dues plantes per a sis classes de P-0 a P-5 d’una línia i amb un total de 126 alumnes. L’escola adquirirà el dret de superfície d’Escorial 208-210 i l’estrena serà el setembre de 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *