CatSalut activa la privatització d’un terç del Parc Sanitari Pere Virgili per al 2025

DSC_3337El Parc Sanitari Pere Virgili, el complex sanitari públic que el 2009 va substituir i va fer oblidar l’antic Hospital Militar, no s’ha arribat a completar mai com estava previst i té encara pendents almenys dos serveis de salut mental i sociosanitaris a la zona nord. Però ara un pla especial aprovat inicialment el passat 21 de gener per la comissió de govern de l’Ajuntament planteja directament la privatització de la zona sud del recinte i proposa aixecar un campus universitari amb 40.000 metres quadrats de sostre edificable.

El pla especial d’ampliació i concreció de titularitat del Parc Sanitari Pere Virgili -així es diu oficialment- està promoguda per CatSalut i preveu que el recinte se segregui en tres parcel·les, “una de les quals pot ser objecte de venda i passar a ser eventualment de titularitat privada”.

El pla, en exposició pública aquests dies, regula l’edificabilitat, les condicions d’edificació i la parcel·lació de la part sud del Pere Virgili precisant que actualment està “en desús en la seva major part” i té com a objectius “promoure el desenvolupament d’equipaments vinculats al sector sanitari”. La proposta concreta és un Campus Universitari de la Salut en 19.455 metres quadrats dels 52.013 metres quadrats totals del recinte.
Els plànols plantegen 40.040 metres quadrats de sostre edificable, amb un edifici principal de planta baixa i cinc pisos a la part sud de la façana del recinte que dóna a l’avinguda Vallcarca -per sota de la mini-rotonda interior- i altres blocs adjacents seguint la linia del carrer Josep Jover. La proposta dedica un espai d’aulari per a 3.000 alumnes, un espai per a deganat i espais de departament per a quatre graus, àrees com sala d’actes, biblioteca, cafeteria-cuina i zona esportiva i encara una reserva per a creixement del 25% del total. Finalment, en el pla d’etapes, es determinen dues fases d’obres de cinc anys a partir del canvi de titularitat. També apunta previsions sobre els edificis públics pendents: entre 10 i 15 anys després de l’entrada en vigor del pla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *