La Guàrdia Urbana registra un descens dels llauners i de les denúncies per soroll

DSC_3410La foto fixa de la seguretat ciutadana que cada any mostren de manera conjunta la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra té enguany els principals titulars en el descens de llauners i de queixes per soroll i en el repunt de delictes i faltes. En la comissió de seguretat convocada dimarts, els màxims responsables dels dos cossos policials a Gràcia, l’intendent Joaquim Arandes i el comissari Ricard Fernández van assegurar que ha estat “un bon any”.

Les dades de la Guàrdia Urbana a les places ja són prou eloqüents: els decomissos de llaunes han baixat un 36% (de 14.007 a 8.928) i també han caigut les denúncies per soroll un 30% (de 354 a 245 queixes). Altres fets cridaners són un 12% menys d’ incidències relacionades amb la venda ambulant i un 7,8% menys d’infraccions en inspeccions de locals públics. Sobre delictes i faltes, els Mossos han apuntat que hi ha un augment d’un 1,3%, sobretot per furts i en robatoris a vehicles, fet que matisa una reducció dels delictes d’un -0,4% i un augment de les faltes d’un 2,9%.

Sobre el primer cas de la Urbana és on tant els comandaments policials com la consellera de seguretat, Berta Clemente, han fet més precisions. “Els hem atacat tant que han vist que a Gràcia ja no hi ha negoci”, ha dit Fernández. “També és cert que cada cop els llauners porten carregaments més petits per evitar grans incautacions”, ha afegit Clemente.
L’altre gran tema de la Urbana, en el torn de preguntes, ha estat el pla de motos, amb una reducció dels accidents moto-vianant, però amb el manteniment del debat sobre l’aparcament tolerat sobre les voreres. “Hem recuperat 700 places d’aparcament, però són insuficients”, ha dit Arandes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *