El pla d’usos ampliarà la zona saturada i posarà límit als hotels i grans supermercats

p01f1Només amb una setmana de decalatge respecte del calendari previst, i del que molts desconfiaven, el procés participatiu del pla d’usos s’ha acabat amb un document de conclusions que apunta cap a una restricció superior a la inicial: la zona saturada (Vila, Revolució, Sol, Virreina, Diamant i entorns) s’ampliarà tenint en compte els fluxos derivats del transport públic que arriba des de Fontana i Joanic. Tal com es preveia, tot i que són activitats no incloses ara en el pla, el procés demana la regulació del nombre d’hotels i grans supermercats.

El procés ha posat al dia el pla d’usos anterior, que ja restringia l’obertura de bars i restaurants al nucli històric i que ara només la permetrà en l’anomenada zona de contenció (Gran de Gràcia, Pi Margall i Escorial, Camp d’en Grassot i Gràcia Nova) “només si hi ha una baixa prèvia”. Altres activitats ja incloses al pla, com el comerç de degustació, rebrà el mateix tracte que bars i restaurants i es posen criteris de densitat (màxim nombre d’establiments per radi de 50m2). Els albergs i residències d’estudiants estaran prohibits a Vila i Camp d’en Grassot i quedaran inclosos en la proposta de regulació d’activitats turístiques.

Hotels i supermercats, tal com s’especifica, no s’inclouen en el pla, però han estat temes clau i es proposa, en el primer cas, prohibir-los a la Vila i Camp d’en Grassot i posar condicionants de densitat i/o nombre màxim de llicències als barris del nord; en el segon cas, es proposa elaborar una diagnosi de l’impacte que l’establiment suposa per al petit comerç i regular la grandària i densitat a l’hora de posar els condicionants per a obrir un nou autoservei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *