Vallcarca arrenca la comissió mixta instant la suspensió dels enderrocs

p07f1La comissió mixta del procés participatiu de Vallcarca, l’òrgan que agrupa arquitectes independents, tècnics municipals i veïns, ha acumulat tensió aquesta setmana a cavall de la primera i la segona reunió de la nova etapa de debat. La iniciativa es va estrenar el passat 12 de febrer tenint en compte les conclusions del procés i posant sobre la taula la necessitat de suspendre llicències d’enderrocs previstos. Però l’okupació i desallotjament d’Argentera 24 ha enrarit l’ambient.

La nova convocatòria del 4 de març tindrà sobre la taula la patata calenta del desallotjament d’Argentera 24, la solitària casa del sij amb l’estelada que va estar habitada fins fa poques setmanes fins que els inquilins van pactar la marxa amb els propietaris. Dissate els moviments socials van okupar l’espai, en el marc d’una festa de rehabilitació de la plaça Farigola, i la Guàrdia Urbana va desallotjar-los dimarts a la tarda. La protesta que es va derivar va arribar fins a les portes del Districte, on els agents van aguantar una pluja de bosses d’escombraries.

Els moviments socials, que a la comissió mixta només tenen una cadira rotatòria entre les diferents entitats perquè les altres tres cadires dels veïns corresponen a les associacions, donaven per fet que no es produiria cap desallotjament mentre durés la comissió mixta i se suspendrien les llicències per evitar enderrocs. Però fonts de la comissió mixta han admès que no hi ha cap acord tancat en aquest sentit. Per afegir més llenya al foc, el desallotjament només ha afectat les plantes superiors, ja que els baixos estan encara habitats per un fuster a qui li han prorrogat el lloguer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *