Vallcarca traslladarà el centre de serveis socials a Maignon i desencalla el Consolat

DSC_3596Vallcarca, la Salut i el Coll, els tres barris del nord, acabaran el mandat amb el moviment de dues grans peces d’impacte social i cívic que estaven pendents de resolució en els últims mesos: el nou centre de serveis socials i l’edifici de l’antic Consolat de Dinamarca. Aquests van ser els trumfos que es guardava la regidora, Maite Fandos, en l’últim ple, fins i tot desconeguts per la resta de partits, i dels quals va donar detalls, d’una bada, de la reubicació, i de l’altra, de l’acord final amb la Diputació.

Des que el desembre de 2014, en un consell de barri, Fandos va admetre la necessitat de canviar de lloc el centre de serveis socials del Coll-Vallcarca, ubicat fins ara a l’espai d’ús intensiu del centre cívic El Coll-La Bruguera del carrer Aldea, el Districte havia treballat amb la idea de reubicar-lo exercint el dret de tempteig sobre les dues plantes superiors del mercat de Lesseps que a la mateixa època es van quedar sense el projecte que havia de desenvolupar una residència d’estudiants a partir d’un conveni entre l’Istituto Europeo di Design i Melon District.

En una operació semblant a la que de moment no ha reeixit a l’antiga comissaria de Lesseps del Cos Nacional de Policia, per recuperar un espai amb equipaments per al barri, els tècnics municipals han topat, però, amb problemes d’accessibilitat a l’espai superior del mercat i la direcció de Serveis Socials opta ara per una altra finca del carrer Maignon, al número 15-17, en un local amb grans finestrals, de 500 metres quadrats, que llueix cartells de venda o lloguer.

També a Vallcarca, però a tocar del pont, els veïns estan més a prop d’assolir la reivindicació de l’antic Consolat de Dinamarca com a espai cívic, després que Fandos també hagi anunciat que ja hi ha acord amb la Diputació de Barcelona per a la cessió d’ús. El principal escull, el litigi entre hereus de la família Junyer-Canals, que encara hi tenia pertinences, s’ha resolt i el conveni entre l’Ajuntament i la Diputació és ja un tràmit. A partir d’aquí, segons fonts municipals, s’haurà de resoldre la fórmula de gestió amb els veïns pel fet que hi ha més d’una proposta d’ús sobre la taula, el Museu del Cómic i el centre cívic. En cas de confluència dels dos projectes, l’Ajuntament cediria en exclusiva l’espai als veïns en un règim de gestió cívica com a La Violeta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *