Vallcarca blinda Can Carol i part del que queda de nucli històric de cases baixes

p06f1Vallcarca no es pot permetre el luxe d’aturar el debat sobre el seu futur per moltes eleccions que s’hagin de celebrar en els propers mesos, i per això la comissió mixta de veïns i tècnics municipals tira milles: l’última reunió del 14 de març va servir per arrencar el compromís de l’Ajuntament de recuperar la masia de Can Carol, que encara llueix un enorme mural en homenatge a Uri Caballero, i garantir el manteniment del nucli històric de cases baixes que s’articula entre els carrers Cambrils i Argentera.

L’anomenada casa del sij, que va ser okupada just quan els llogaters van marxar per un pacte amb el propietari, anirà a terra. Però més sort tindran les poques casetes que encara queden: l’Ajuntament ha posat sobre la taula una proposta que Núñez y Navarro pot comprar i que passa per conservar i reformar el mininucli històric de Vallcarca. Així s’hi va comprometre Albert Civit, gerent d’Hàbitat Urbà. Això, i la recuperació de Can Carol, en terreny municipal, és un bon principi a ulls de tots els veïns, tant els organitzats a l’entorn de les associacions com els que ho fan a través dels moviments socials.

Vallcarca, amb aquest primer acord de la comissió mixta, fa un pas endavant en la refundació del pla que contempla tres zones: el nucli històric, el gran passeig verd que ha de sortir de l’expropiació de les finques que segueixen a la Casita Blanca i l’espai d’habitatge social que ara ocupen la pista de bàsquet i horts provisionals. Precisament, les associacions de veïns, en la reunió pròxima de la comissió, ja volen definir els elements definitius de l’avinguda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *