El detall del pla d’usos augmenta un terç la zona saturada i avala bars a Dones del 36

p06f1El 26 d’abril de 2013 l’equip que començava a redactar la diagnosi del nou pla d’usos, liderat per l’economista Marçal Tarragó, va avançar a l’Independent que la reforma aixecaria el veto a bars a la Vila i citava dues places: Diamant i Dones del 36. Tarragó va ser destituït i després va venir l’intens procés participatiu, per on han passat 309 persones i que dijous va fer la jornada de devolució. Dels documents sorgits hi ha, per exemple, l’ampliació d’un terç la zona saturada i la proposta d’obrir dos bars a Dones del 36.

Tal com va avançar aquest setmanari a finals de febrer, el pla d’usos s’ha tancat amb l’ampliació de la zona saturada i la limitació a hotels i grans supermercats. Però el detall no s’ha conegut fins aquest dijous, quan s’han fet públics dos documents: les propostes d’incorporació i les propostes complementàries. En 46 i 15 pàgines, respectivament, el pla d’usos detalla el següent:

• Nou còmput de llicències, que inclogui establiments de plats preparats i que aquests es regulin igual que restauració i degustació. Còmput a part de disconformes.
• Ampliar la zona saturadaals accessos de transport (Fontana, Joanic i parades bus turístic) i als límits sud fins a Còrsega i est fins a Torrent de les Flors.

• Mantenir la prohibició de noves llicències de restauració i fomentar la reducció a tres activitats per radi de 50 metres quadrats. Prohibir-les a places, a excepció de Dones del 36 i regular Lesseps. “Pot ser bo”, apunta una nota de l’Equip Dinamitzador, que avisa que l’actual pla permet tres bars. “Es proposa que siguin dos”, diu.

• Prohibició d’albergs i residències a Vila i Grassot i permetre’n a Vallcarca, Coll i Salut, tret del Park Güell. En sis anys s’ha crescut de 1.183 a 4.081 llits.

• Regulació de supermercats amb cens i limitació a 400-600 m2 de superfície. Límit per radi, logística i proximitat a mercats. Els autoserveis no poden vendre menjar preparat.

• Flexibilització de condicions de bars d’associacions culturals amb activitats complementàres. No hi ha acord i caldrà una comissió mixta.

• Reduir espai de terrasses, retirar estufes i vetlladors tancats i establir com a lavabos públics els lavabos de bars amb terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *