Barcelona planteja canviar la mobilitat a Príncep d’Astúries i Via Augusta el 2017

p01f1La frontera sud entre Gràcia i Sarrià afrontarà aquest estiu el debat pendent des de fa dècades sobre una nova mobilitat que serveixi per recosir el mal estat dels eixos viaris de Príncep d’Astúries i Via Augusta. Aquest és el compromís polític i tècnic que s’ha posat sobre la taula aquesta setmana, després d’una carta de l’alcalde, Xavier Trias, adreçada als veïns de Príncep d’Astúries, i d’una primera reunió amb els gerents dels dos districtes, en la qual ja ha sortit el compromís d’arrencar el debat al juny en el marc d’una taula de treball.

Tant Príncep d’Astúries com la part baixa de Via Augusta han assistit en els últims anys com a espectadors a la reforma de carrers i eixos principals del voltant. “A Príncep d’Astúries, per exemple, fa 50 anys que no s’hi intervé”, apunten els serveis tècnics municipals. Ara ha arribat el moment i una taula de negociació ho ha de segellar a cavall de mandats.

L’Ajuntament ja té fet el diagnòstic: la frontera sud Gràcia-Sarrià té usos inadequats evidents pel pas del temps, des de guals antics a absència de bancs i un comerç apagat. “Podríem mantenir els dos sentits, ampliar voreres i posar arbres nous, això ja ho sabem fer. Cal anar més enllà i això passa per replantejar la mobilitat a tota la zona”, apunten aquestes fonts. Dilluns, a la reunió van sortir aquests elements, fins i tot el canvi de nom del carrer, i ara els tècnics defensen que cal “entomar” un debat de calat que ja existeix a nivell intern a Hàbitat Urbà: eliminar la doble direcció probablement als dos trams i ampliar voreres. “Carril bici a Via Augusta i, si cal, sacrificar aparcament: hi ha un pàrquing públic de 300 places a prop”, analitzen els serveis tècnics.

Amb carrer Gran de pujada i Balmes sobretot de baixada i saturats, la solució és difícil però no impossible. La pressió de la Diagonal fa guanyar l’opció de pujada i Balmes potser de baixada des de Kennedy. “Quin sentit ha de quedar?”. Aquesta és la pregunta del milió. “No per al primer any de mandat, però després segur”, conclouen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *