L’ANC ultima un nou gran acte de carrer, similar a la V del 2014, per Festa Major

p05f1La nova empenta sobiranista que aquesta setmana ha volgut donar l’ANC amb l’obertura d’inscripcions de l’acte del 24 d’abril al Palau Sant Jordi s’ha acompanyat a nivell local de les primeres pistes per al gran acte de Festa Major -cada cop més habitual- i que enguany tindrà un to similar a la V del 2014. El nucli de les celebracions independentistes tornarà a ser la plaça Joanic entre els dies 17 i 18 d’agost i els plats forts, a banda de la mobilització de carrer, seran un concert de Brams i un homenatge a Ovidi Montllor.

Preparar la Vila per al 27-S sense oblidar altres parts dels Països Catalans. Aquesta és la consigna amb què treballa l’Assemblea Nacional Catalana a Gràcia per tornar a ser punta de llança del territori, tal com ho va ser el passat 9-N amb el percentatge més alt de sí de tota la ciutat.

L’assaig de la Diada, segons apunten fonts de l’entitat, s’està ultimant amb la idea d’estar a mig camí de l’enllaçada de les 14 places que es va plantejar el 2013 i de la V baixa que es va fer el 2014. Aquest cop la data triada és de nou el dimarts de Festa Major a la tarda i donarà pas a l’homenatge a Ovidi Montllor, amb una participació central de col·lectius del País Valencià. Si tot va com ha d’anar, aquest de fet no serà l’únic homenatge que rebrà el cantautor d’Alcoi, de Gràcia i de Canet, ja que a nivell de comissions de carrers també s’està treballant en una acció global als guarnits, a iniciativa del carrer Progrés.

L’aportació artística de la jornada de l’ANC, en qualsevol cas, si l’any passat va venir de la mà de Gerard Quintana, enguany elevarà un punt el to reivindicatiu i seran els Brams, uns clàssics de la Festa Major de Gràcia, els qui obriran el foc la nit anterior, dilluns 17, amb una botifarrada popular prèvia. L’endemà, dia del gran acte reivindicatiu, també hi haurà tallers amb diverses activitats al matí i rumba amb grups joves de la nova fornada gracienca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *