Casa Vicens inicia la primera fase d’obres amb el projecte de museu definit per a 2016

p01f1La Casa Vicens, just un any després d’anunciar-se la formalització de l’acord de compra per part de Morabanc a la família Herrero-Jover, ha engegat aquest dilluns la primera fase d’obres de restauració dels 1.200 metres quadrats que ocupa l’edifici de Gaudí al carrer Carolines. En un any el projecte de restauració que dirigeix l’arquitecte David Garcia ja té tots els plànols fets i el projecte museològic i museogràfic que coordina Jordi Falgàs ja està enllestit per obrir portes a finals de 2016.

Amb un mínim retard sobre els terminis anunciats l’abril de 2014, però amb la llicència d’obres atorgada i el contracte amb la constructora recent signat, la direcció de Morabanc ha explicat que els últims dotze mesos han estat intensos en el sentit de definir les necessitats d’adaptació a normatives i d’instal·lar les condicions de seguretat que suposa el pas de residència a museu. “Com a casa catalogada es requereix la màxima protecció i hi ha estances com apartaments o cuines que lògicament ho deixaran de ser”, argumenta la gerent de Casa Vicens, Mercè Mora.

La gerència, que ja treballa des d’un despatx de Gal·la Placídia després de fer-ho a peu de futur museu en l’últim any, també dóna pistes sobre la concreció del que veurà el visitant: “El projecte museològic i museogràfic interrelacionarà l’obra de Gaudí, els treballs dels seus col·laboradors, el marc històric i l’entorn d’un espai que a finals del segle XIX no era Barcelona”.
En un espai amb moltes possibilitats, Mora també afegeix que Casa Vicens tindrà exposicions temporals, espais amb suports audiovisuals i es planteja de moment un servei de cafè-càtering. “Que vagis al museu i puguis prendre algo; si decidim anar més enllà, demanarem la llicència corresponent”, aclareix.
Els treballs, que els veïns del carrer Carolines ja han pogut comprovar que s’han iniciat aquesta setmana per la presència d’operaris, també es faran d’acord amb els requisits que l’Ajuntament de Barcelona i la Unesco poden afegir tenint en compte les característiques de la casa monument, declarada patrimoni de la humanitat el 2005, i això pot fer que el procés es dilati.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *