‘El Rellotger de Gràcia’ s’estrena amb un quasi ‘sold out’ per als tres dies

El macroespectacle teatral amb més denominació d’origen Gràcia, El Rellotger de Gràcia, s’ha estrenat aquest divendres amb totes les entrades venudes -només en queden molt poques per dissabte i diumenge- amb un bon acolliment per part del públic. A les primeres files de butaques hi havia els autors de tot el projecte, Joan Lafarga, Enric Sunyol i Jordi Boldú, a més de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, la regidora de Gràcia, Maite Fandos, la tinenta d’alcalde Sònia Recasens, el diputat al Congrés Alfred Bosch i dirigents polítics locals com Guillem Espriu o Àlex López.

L’obra és un homenatge a la història de Gràcia, amb el fil conductor del campanar de la plaça d’Orient i del rellotger que va tenir cura del rellotge durant molts anys, i a l’Albert Musons i el seu llegat. Té dues històries paral·leles que s’encavalquen: una de ficció (que presenta a un Albert Musons com a primer alcalde de la Gràcia independitzada de Barcelona) i una altra basada en els fets que van succeir al barri el segle XIX (la construcció de la torre del rellotge, la revolta de les quintes, etc.).

Més que una obra de teatre, és un espectacle teatral amb 29 escenes, repartides en dos actes (hi ha una mitja part de 15 minuts). Sonen 36 fragments de músiques diferents, hi ha 50 actors i actrius, grans i petits, amb diàleg, i 30 figurants en les diferents escenes. També participen més de 100 persones com a músics, cantaires, sardanistes, bastoners, grallers, capgrossos i diables, etc. Del decorat, és destacable una reproducció força fidel del campanar de la plaça d’Orient.

Tot i la llarga durada de l’obra, el públic s’hi va lliurar incondicionalment i va aplaudir amb força les escenes més emotives i també un homenatge audiovisual al Musons que es va fer abans de començar la representació. Al final, els actors i els autors van rebre molts aplaudiments i Jordi Boldú fill va pronunciar unes breus paraules d’agraïment.

 

1 thought on “‘El Rellotger de Gràcia’ s’estrena amb un quasi ‘sold out’ per als tres dies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *