L’èxit de ‘El Rellotger de Gràcia’ ja dóna peu a propostes de continuïtat

IMG_5150L’èxit de ‘El rellotger de Gràcia’, amb tres dies de quasi ‘sold out’ al teatre Montseny i 1.200 entrades venudes, ha estat incontestable, i no només per la coordinació de la complexitat que comportava un espectacle de 29 escenes, 36 fragments musicals, 50 actors i actrius amb diàleg i més de 100 persones en total. L’esforç ja dóna peu a propostes de continuïtat.

Gràcia ja té la seva Passió, si es tradueix en fets la unanimitat que ha quedat de seguir representant ‘El rellotger de Gràcia’ almenys un cop l’any, i probablement la setmana de commemoració de La Revolta de les Quintes. Les propostes ja són sobre la taula.

Les dues històries paral·leles que s’encavalquen en la trama, una de ficció (que presenta el pare de l’independentisme gracienc modern, Albert Musons, com a primer alcalde de la Gràcia independitzada de Barcelona del segle XXI) i una altra basada en els fets que van succeir al barri el segle XIX (la construcció de la torre del rellotge, la Revolta de les Quintes) han enganxat a un públic eminentment veïnal al qual s’hi han sumat totes les forces vives locals però també l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el diputat Alfred Bosch o el dramaturg Julio Manrique.

Per això, l’autor de la novel·la, base de l’adaptació teatral, Joan Lafarga, ha acceptat el repte de repetir l’espectacle “potser en un altre format”. L’editor del llibre, Jordi Albertí, ha anat més enllà i ha plantejat que l’espectacle s’inclogui al programa de la Revolta de les Quintes. “Permetria introduir un nou signe d’identitat”, ha apuntat alhora que no ha descartat fins i tot alguna actuació fora de Gràcia. “Estem encara dins del núvol, però molta gent ens ha demanat que ho repetim”, explica Jordi Boldú, president del Casal Corpus i junt amb Enric Sunyol, un dels responsables de la coordinació de l’adaptació teatral. Boldú aposta pel 2017, quan es compliran deu anys de la mort d’Albert Musons, i fer-ho a partir d’aleshores, periòdic, i rotatori per entitats.

Foto: Josep M. Contel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *