Vallcarca manté el corredor verd, que preveu enderrocar i ampliar l’avinguda

p06f1Vallcarca segueix definint el seu futur urbanístic amb la comissió mixta de veïns i tècnics municipals i, després de consolidar Can Carol -que s’haurà d’adquirir al seu propietari- i de programar la conservació del nucli històric de l’àmbit Argentera, preveu mantenir el corredor verd que va iniciar amb l’expropiació de la Casita Blanca. Els moviments socials, que van aplaudir la primera decisió, ara veuen amb recel aquest segon plantejament perquè perillen almenys quatre centres de reunió habituals.

Mantenir el desenvolupament de la Modificació del Pla General Metropolità als àmbits AA1, AA2 i AA3 per aconseguir el corredor verd previst. Aquest és el plantejament del gerent d’Hàbitat Urbà, Albert Civit, que s’ha de traduir amb l’enderroc dels blocs següents a la Casita Blanca i fins a la casa Comas d’Argemir, en la confluència de Bolívar amb República Argentina. El posicionament, que es va anunciar en la quarta reunió de la comissió convocada el passat 9 d’abril, arriba després de preguntes reiterades de l’AV Gràcia Nord-Vallcarca.

Veïns i col·lectius afectats, que anys enrere havien arribat a rebre primeres comunicacions municials amb dates aproximades d’enderroc, ara veuen com es recupera -almenys encara sense data- aquesta voluntat de l’Ajuntament. La majoria d’afectats són llogaters, que viuen en edificis que s’alternen amb solars, però també hi ha espais dels moviments socials com l’històric bar clandestí La Reina d’Àfrica, l’Ateneu Popular de Vallcarca, la casa okupada Old School i la bodega La Riera, que en els últims anys s’ha convertit en el nou espai de dinamització social del barri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *