L’antiga Henkel es demolirà a la tardor per aixecar l’hotel però encara genera dubtes

p01f1El debat dels hotels a Gràcia, un cop acotat el perímetre amb la suspensió de noves llicències a la Vila des de l’11 de març, segueix viu als projectes que estan fora de la trama històrica. Després del front Deutsche Bank, el procés que ha reviscolat amb força ha estat el de l’antiga Henkel, amb una reunió tècnica que el passat 15 d’abril va posar cara a cara promotors, veïns i ajuntament. Hi ha hagut gestos de transparència i concessions, però els veïns no se’n refien i, de fet, el timing d’execució només s’ha endarrerit.

A l’antiga Henkel no hi ha moviment però els promotors i propietaris del solar, la societat Miref Uno SL. ja tenen el permís d’obres per fer la demolició i iniciar la reconversió en hotel. “No serà ni en pròximes setmanes ni aquest estiu”, apunten fonts municipals. També per primer cop els veïns han sabut els detalls del projecte: un hotel de quatre estrelles, 180 habitacions, 100 places d’aparcament, 33 apartaments i 6 habitatges. Però hi ha una modificació: l’hotel, de la cadena W, renuncia a restaurant i a botigues i promet “no créixer en verticalitat”.

La reunió tècnica, l’única que es preveu en el procés, va servir per posar sobre la taula els dubtes dels veïns, sobretot els de Còrsega 470, que veuen amb inquietud la demolició de l’antiga Henkel amb obres d’estructura que han de fer al seu edifici. A la reunió, un portaveu de l’empresa de demolició va prometre “coordinació” en un procés que es farà “en part manual i en part amb maquinària”.
El procés segueix endavant i l’Ajuntament, que estava representat pel gerent d’Hàbitat Urbà, Albert Civit, va assegurar que, després que s’acabi el procés d’atorgament de llicència d’obres (engegat el 21 de novembre), en deu dies obrirà un període de consulta pública per estudiar les demandes del barri. La llicència d’activitats encara trigarà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *