Educació confia en Poeta Foix i Jovellanos per evitar el dèficit de places de P3 a la Vila

p07f1La sacsejada pel dèficit de places de primera opció en educació infantil al nucli històric, amb 23 famílies que han fet sentir la seva queixa des de la setmana passada, ha repercutit aquesta setmana en els continguts del Consell Escolar. Educació i els representants de l’escola pública i concertada han arribat a un acord per apostar per escoles limítrofs a Sarrià i a l’Eixample per paliar els dèficits per l’augment de demanda.

Amb un cert punt d’incredulitat per part del Consorci i de confiança per part de la Coordinadora d’AMPA, el Consell Escolar ha defensat aquest dilluns la difusió de les escoles Poeta Foix, a Balmes tocant a plaça Molina, i Jovellanos, a Sardenya, com a opcions per completar els dèficits de la convocatòria de preinscipció escolar, que enguany ha registrat un augment a la Vila i Grassot de 276 places en 11 grups d’escola pública a 382.

“Tenim temps per ajustar fins al 5 de maig”, han apuntat els representants del Consorci d’Educació, que han admès el desequilibri perquè, per contra, la demanda sobre concertada ha baixat de 275 ofertades a 235 demandades. No n’hi ha hagut prou, doncs, amb els dos grups o bolets creats a l’Univers i a Rius i Taulet ni amb l’augment de ràtios amb aules que passaran de 25 a 26 alumnes.

En aquest marge de consens entre Educació i AMPA no hi ha entrat ni les peticions per projectar una nova escola pública a Gràcia ni la idea de conservar provisionalment els barracons que en els últims anys ha utilitzat l’Univers a la plaça del Poble Romaní per a aquest centre de nova creació. El Districte té en ment ja la reforma de la plaça, una de les més emblemàtiques del barri gitano, i desmuntarà els mòduls un cop s’acabi el curs perquè els alumnes ja estrenin el nou espai del carrer Bailèn.

1 thought on “Educació confia en Poeta Foix i Jovellanos per evitar el dèficit de places de P3 a la Vila

  1. Vaig ser al consell escolar de dilluns i estic sorpresa i contenta. Sorpresa, perquè quan des del consorci es va citar el Poeta Foix va ser per dir que estaven per tancar una línia. Va ser la Coordinadora que es va insistir en fer jugar aquesta escola per a donar sortida al dèficit de places públiques a Gràcia. Contenta, perquè llegeixo aquí que hi ha consens en això. A veure si és cert, que avui hi ha la trobada entre el Consorci i les famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *