La Caldera es transforma en 10 ‘lofts’ de luxe que estaran a la venda el 2016

p01f1Mentre la nova seu a les Corts s’estrena aquests dies amb el Barcelona International Dance Exchange, el que des del 1995 al 2013 va ser el centre de creació de dansa i arts escèniques La Caldera, a Torrent d’en Vidalet, es prepara per acollir veïns amb prou poder adquisitiu per viure en un dels 10 ‘lofts’ que la societat Elix ha començat a adequar amb l’objectiu de posar-los a la venda l’any que ve. Tal com ha passat a Torrent de l’Olla amb Travessera o a Ramon y Cajal, la compra d’edificis sencers per ser rehabilitats s’estén a tot Gràcia.

En paral·lel als projectes hotelers, Gràcia segueix consolidant una línia de negoci immobiliari post-crisi que els inversors consideren més rentable que l’aixecament d’obra nova: la rehabilitació integral prioritzant el disseny. El grup Elix, que ja gestiona la venda d’un edifici similar a Encarnació 108 (des de 315.000 euros) i ja té el projecte fet de reforma de Bailèn 198, tindrà un tercer espai de venda el 2016 en l’antiga seu de la Caldera.

El projecte de disseny i readequació de la planta baixa i quatre pisos de què constava La Caldera treballa sobre la base de repartició de dos ‘lofts’ per planta en un espai que sumava mil metres quadrats i que, per tant, repartirà els deu habitatges amb una mitjana de cent metres quadrats.
Lluny dels rumors que s’havien esbombat sobre la compra de l’espai per part de capital estranger, el grup d’inversors està format pels catalans Jorge Benjumeda i Jaime Lacasa, i compta amb la col·laboració de professionals antigament vinculats al sector de la compra i restauració d’edificis d’abans de la crisi com Restaura. Des de fa cinc anys el grup ha passat de comprar tres edificis el 2010 als 14 que preveu enguany, amb una facturació d’uns 36 milions d’euros.

Les obres són visibles des de fa setmanes a l’edifici de Torrent d’en Vidalet 43 i les lones que hi ha a l’exterior donen pistes dels “pisos amb encant” que promociona el grup Elix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *