L’Hospital de l’Esperança tancarà de nou a l’agost, excepte urgències

p07f1L’Hospital de l’Esperança tornarà a tancar la gran majoria de serveis aquest agost, després del precedent de 2014, que va significar l’eliminació de l’oferta de quirofan, rehabilitació i oftalmologia i el manteniment de radiologia, radioteràpia i de les urgències fins a les 8 del vespre. La direcció de Parc Salut Mar ja ha comunicat la decisió als treballadors i el 20 de maig els representants sindicals en coneixeran tots els detalls.

“Un nou tancament patronal”. Així han definit els sindicats la reedició del tancament de l’Hospital de l’Esperança el pròxim agost a partir de l’anunci de la direcció de Parc Salut Mar. La decisió, tal com va succeir l’abril de l’any passat, confirma els temors del 2014 dels treballadors, que ho van interpretar com una via precedent i no excepcional. “La direcció ja ens ha dit que tancarà segur, i ara només ens falta conèixer els detalls”, explica el portaveu de CC.OO. a Parc Salut Mar, José Sancho Lara.

El 2014 la decisió va anar seguida d’una sèrie de protestes tant a la porta de l’hospital com a la plaça de la Vila, i ara els sindicats admeten d’una manera més lacònica que aquestes es podrien repetir. Però també adverteixen que els treballadors de l’Esperança estan sent “obligats” a fer les vacances que els corresponen a l’agost i aquest fet facilita que es consolidi una dinàmica d’atenció al públic diferent a l’anterior.
Des que el 1993 es van traslladar els primers serveis a l’Hospital del Mar i el 2000 els veïns van recollir 2.000 signatures contra un globus sonda de desmantellament, els temors de reducció de serveis a l’Esperança no s’han aturat. L’amenaça més forta va arribar el 2011 quan les retallades al pressupost sanitari van posar en perill el servei d’urgències i 194 llocs de treball. El pla es va reconduir amb el manteniment de les urgències només de dia, i una renegociació de l’ERO que va afectar 78 treballadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *