La Gràcia de muntanya reclama menys bicis i frenar la construcció a Collserola

p01f1La regulació de les bicicletes, el fre a la construcció i l’educació i sensibilització ambientals són les principals demandes que veïns de Gràcia i representats d’entitats locals usuàries o vinculades al parc de Collserola han fet arribar a l’administració, immersa ara en el procés d’elaboració d’un pla especial de protecció d’aquest paratge únic de 8.000 hectàrees. La diversificació i multiplicació d’usos els darrers anys són la principal causa de conflictes, així com la connectivitat.

Al Parc Natural de la Serra de Collserola, s’hi va a fer esport, cacera, lleure i fins i tot trobades de zombies. Sobre la taula hi ha ara un avanç de document que pretén regular qualsevol activitat que tingui lloc al parc per preservar, sobretot, la seva biodiversitat. “És una zona de gran complexitat biològica, molt fragmentada i amb una alta connectivitat, una de les seves grans malalties”, explica Antoni Alarcón, biòleg membre de l’equip redactor. L’impacte dels usos que hi conflueixen, diversificats i multiplicats els darrers anys, és la principal causa dels conflictes, que ara l’administració vol reduir amb un pla especial de protecció del medi natural i del paisatge (PEPNAT), encara a les beceroles i en ple procés de recollida de propostes i suggeriments. Aquesta setmana ha estat el torn de Gràcia; veïns i entitats locals, com ara Gats de Gràcia, Depana o el Centre Cívic el Coll han pogut fer arribar a la secretaria tècnica del document les seves principals preocupacions relacionades, la majoria, amb els usos del parc, en una sessió aquest dimecres a la biblioteca Cot i Miralpeix.

El notable increment dels ciclistes i alguns comportaments incívics es van fer notar en el debat amb els veïns, que també van reclamar als gestors del parc més “fets” i menys “paraules”. La preservació dels interessos ambientals per sobre dels urbanístics, la conservació del patrimoni i l’educació ambiental també van ser altres punts destacats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *