La cobertura de la Ronda de Dalt a Gràcia arrenca i inclou la reforma d’Alfons Comín

p01f1Ningú l’esperava ni la reivindicava a Gràcia (i sí a Horta-Guinardó o a Nou Barris), però la cobertura de la Ronda de Dalt, en el tram Alfons Comín-Avinguda de Vallcarca, ha començat a caminar. L’anomenat Lot 1, un dels que suposa menys complexitat d’obra per la circulació actual ja prou profunda, ja té les primeres adjudicacions d’un treball global que no es completarà en els cinc quilòmetres totals fins al 2023. A Gràcia el projecte anirà més ràpid i es farà conjuntament amb la reforma de la plaça Alfons Comín.

Amb el consens total entre partits, la Ronda de Dalt ja ha arrencat i té adjudicats des d’aquesta setmana els desviaments de trànsit per fer el projecte d’investigació geotècnia entre el 3 i el 21 d’agost. De manera prèvia a l’avantprojecte, l’empresa Temavial ha estat l’única oferta que s’ha presentat en aquest primer paquet per un valor de 72.470 euros.

Els altres dos paquets sí que tenen especificitat per trams: cronològicament primer van les obres d’execució del projecte per a la investigació geotècnia, que coneixerà les ofertes aquest divendres i s’ha de fer en 26 dies, probablement al setembre, amb un preu de licitació de 46.582 euros per al lot entre l’avinguda de Vallcarca i l’avinguda del Jordà; després va ja la redacció de l’avantprojecte, on el lot 1 és el més barat dels quatre trams, amb un valor de 166.319 euros, i escoltant ofertes fins a l’1 de juliol.

Però el Districte ha volgut aprofitar la rapidesa i facilitat del tram de Gràcia per reordenar també la plaça Alfons Comín, que actualment és una barrera poc amable per al passeig i més aviat utilitzada pels equips de l’Europa que juguen al camp de l’Àliga. El club, de fet, s’ha mostrat interessat en la remodelació de la plaça, on també hi ha alguna presència de rodamóns, i fa córrer la idea d’incorporar una pista de futbol 7.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *