Victòria amarga de CiU a Gràcia, amb BEC fregant l’empat i ERC i CUP deixant enrere PSC, PP i C’s

imageCiU ha guanyat les eleccions municipals del 24 de maig a Gràcia de nou, com ho va fer ara fa quatre anys, però la victòria s’ha viscut de manera amarga a la seu del carrer Astúries perquè el 26,6% ha estat insuficient per renovar la regidoria. L’esclat de Barcelona En Comú, amb un 23,9%, ha trencat el llunyà 13% que ICV-EUiA va treure el 2011, i deixa enrere en el tercer lloc a ERC, que es queda amb un 14%, que duplica els mals resultats de les anteriors eleccions però no assoleix el guarisme de les eleccions europees de 2014. La gran sorpresa l’ha donat la CUP, amb un 11,6% on encara no hi tenia representació. Al Consell de Gràcia encara hi haurà, probablement amb un sol conseller, C’s, que entra amb un 7,5%, i PSC i PP, amb uns testimonials 6,4% i 6%, respectivament. Només un pacte a ciutat amb BEC i ERC podria fer reviure un PSC que havia governat gairebé sempre la Vila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *