BCN En Comú ja treballa per governar Gràcia amb Pisarello de possible regidor

p01f1Barcelona En Comú, la marca electoral on conflueixen fins a sis formacions -algunes amb forta implantació a Gràcia com Guanyem, ICV o EUiA, i altres com Podem que no hi té gairebé ningú- ja es prepara per governar un districte on ha guanyat de nou CiU per un estret marge de 1.580 vots. Sense pactes a la vista amb altres forces per la proximitat del 27-S, el regidor de govern que té més possibilitats d’encarregar-se de Gràcia és el número 2 d’Ada Colau, Gerardo Pisarello.

Només han passat cinc dies des de la victòria de Barcelona En Comú a Barcelona i de CiU a Gràcia en un resultat que a la Vila es va viure a la seu de la federació nacionalista d’una manera amarga. Mentre els guanyadors deixaven aviat la seu del carrer Sant Lluís per afegir-se a la festa de l’esquerra alternativa a Sant Andreu, els dirigents locals i pocs militants es feien a la idea de la derrota amb l’argument central de no haver fet un mal mandat.

 Però els resultats són els que són i dibuixen un panorama al districte d’empat tècnic a 5 regidors entre BEC i CiU (el 2011 3 i 7, respectivament), gràcies sobretot al fet que els primers han guanyat a la Vila i al Coll i els segons a Vallcarca, Grassot i la Salut. ERC, amb uns resultats per sota dels que s’esperava, se situa com a tercera força al districte i als cinc barris, i no aconsegueix per 90 vots el tercer conseller, quan n’havia triat fins a 6 en primàries. La CUP, després de fer feina de formiga durant tot el mandat als consells de barri i als plens, entra amb força amb dos consellers, sobretot gràcies als 3.221 vots recollits a la Vila. En aquest primer bloc, tot ell conformat per forces que a Gràcia van defensar el Sí-Sí el passat 9-N, hi ha 14 consellers dels 17 totals. Els tres restants corresponen, per aquest ordre, a Ciutadans, que li ha pres el quart lloc a la CUP a Vallcarca i al Coll; el PSC, que després de governar quasi tota la vida a Gràcia, confirma una nova davallada (3.721 vots, el pitjor resultat en qualsevol elecció); i el PP, que recula fins a la sisena posició amb un ínfim 6% de vot.

La setmana ha estat plena de tensions, sobretot basculades a les primeres negociacions a l’Ajuntament, però a Gràcia l’escena ha estat dominada per l’assemblea primera de BEC, en la qual hi ha assistit més de 60 persones, algunes de les quals només s’havien deixat veure en els actes públics. “Hem celebrat la primera victòria electoral de les nostres vides”, apuntava l’exconseller Jordi Altarriba. Ara amb Robert Soro com a primer conseller elegit del nou grup municipal al districte (vegeu entrevista pàgina 6), l’esquerra alternativa engegarà el procés d’elecció dels quatre electes restants i planteja el nom de Gerardo Pisarello, número 2 de la llista d’Ada Colau, com a possible regidor del districte. “Ha estat el nostre referent de Gràcia a la campanya”, apunta la fins ara consellera Àngels Tomàs. Pisarello, català d’origen argentí, viu a Barcelona des del 2001 i coneix Gràcia perquè hi ha viscut, tot i que ara resideix a la frontera amb el Baix Guinardó. Prové de la branca de Procés Constituent i és professor de Dret Constitucional a la UB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *