L’Esperança només afegeix Oftalmologia a l’agost i consolida l’aturada sense protestes

p07f1La direcció de Parc Salut Mar ha comunicat aquest dimecres de manera oficial als sindicats el nou tancament de la majoria de serveis de l’Hospital de l’Esperança aquest agost, després de la primera experiència de l’any passat, sota l’argument principal d’un estalvi generat de 350.000 euros, cosa que ara defensa que es podria incrementar el 2015. El tancament, tal com va avançar L’Independent (vegeu núm. 575), seguirà els mateixos paràmetres que l’any passat però amb dues variacions: hi haurà Oftalmologia i no hi haurà protestes.

L’any passat la sorpresa pel tancament d’estiu de l’Esperança va generar algunes concentracions tant a la porta de l’hospital com a la plaça de la Vila o al ple del districte, però els sindicats admeten que els treballadors estan cansats i que la direcció ha estat àgil a l’hora de promoure vacances a l’agost. Amb aquest panorama, el centre hospitalari tancarà quasi totes les plantes entre el 31 de juliol i el 31 d’agost, tot i que el 30 de juliol ja hi haurà trasllats.

Com l’any passat, les urgències mantindran l’horari de 8 a 20 hores i s’atendrà radiologia, radioteràpia i com a afegit també hi haurà consultes externes d’oftalmologia. “No ens han aclarit si seran un o dos metges”, apunta José Sancho Lara, portaveu de CC.OO a Parc Salut Mar.
Els trasllats, segons expliquen els sindicats després de la reunió amb la direcció d’aquest dimecres, es concretaran amb el tancament de la unitat de paliatius i el trasllat de 10 llits al Parc Fòrum, el tancament de la unitat de rehabilitació i el trasllat de 15 llits també al Parc Fòrum i el tancament de la unitat de geriatria i el trasllat de 18 llits al Parc Salut Mar.
Sancho Lara s’ha mostrat pessimista amb la consolidació d’una dinàmica engegada l’any passat. “L’Esperançá sempre sobra per a Parc Salut Mar i no la tanquen però li van traient serveis; la direcció només mira l’estalvi i li és igual on vagin els pacients”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *