L’ANC farà una macroonada de 10 colors per Festa Major des de Joanic a Pi i Margall

p05f1Mentre el Districte viu un cert ‘stand by’ entre el ple de tancament que se celebrarà dimarts que ve i el nomenament del nou regidor i dels consellers, previstos per al juliol, el moviment sobiranista ultima la seva agenda paral·lela amb la Festa Major com a fita central de l’any. Després de la macrocadena humana del 2013 i de la V del 2014, l’ANC farà el 18 d’agost una macroonada de 10 blocs de colors.

Amb la plaça Joanic com a epicentre novament d’activitats i un homenatge a Ovidi Montllor com a plats forts, tal com va avançar l’Independent (vegeu número 566), el més important que quedava per revelar era el tipus de concentració que relligaria enguany la reivindicació política que en els últims anys ha abanderat l’ANC de Gràcia en el programa oficial de la Festa Major.

L’entitat, sempre com a escalfament del proper 11 de setembre amb la manifestació de la Meridiana i enguany també amb les eleccions del 27-S en l’horitzó, ha recuperat una de les idees que no van acabar de sortir en la V nacional del 2014: una macroonada que es començarà a aixecar a les 19.30 hores a la plaça Joanic per seguir al llarg i ample de l’avinguda Pi i Margall.
L’acte portarà per títol Omplim Pi i Margall. La particularitat d’aquesta macroonada és el color, que de fet també serà el leit motiv de l’11-S a l’avinguda Meridiana. “Farem 10 fileres, cada filera amb un dels deu colors dels 10 eixos de l’11-S, i cada persona tindrà dues mans grans del color del seu eix”, explica en exclusiva la coordinadora dels actes de Festa Major de l’ANC de Gràcia, Montserrat Higueras. L’acte preveu un dinamitzador, i quan aquest digui els manifestants faran una onada per cadascun dels deu eixos. “10 vegades – 10 colors, i una vegada 10 colors alhora”, matisa Higueras.
Enguany, de fet, els actes polítics ja hauran començat la nit anterior, dilluns 17, amb una botifarrada, el mag Sergi i el concert de Brams. L’endemà, dimarts 18, hi haurà tallers al matí, l’homenatge a l’Ovidi posterior a Omplim Pi i Margall i un concert de Rumba al Bar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *