La Salle vol absorbir Patufet el proper curs i les famílies estudien com quedar-s’hi

IMG_6763Després d’aturar el cop ara s’obre el procés de reflexió. L’escola Patufet seguirà un curs més després que el Departament d’Educació de la Generalitat aturés aquest dilluns l’absorció de l’històric centre concertat per part de La Salle per incomplir els terminis legals. Després de les mobilitzacions i les denúncies a les xarxes socials per evitar el tancament de l’escola, famílies i equip docent han convocat una reunió per discutir, amb totes les dades sobre la taula, quin pot ser el futur del centre. La Salle ha confirmat la seva intenció de repetir l’oferta el proper curs.

L’operació de tancar l’escola Patufet per part dels seus titulars perquè es jubilen i traspassar els gairebé 300 alumnes a La Salle Gràcia no ha pogut tirar-se endavant perquè, segons el Departament d’Educació -que dilluns va visitar l’històric centre del carrer Bruniquer-, la preinscripció ja estava feta per al proper curs. Les crítiques de les famílies per com s’han desenvolupat els esdeveniments s’han fet sentir amb diverses mobilitzacions i denúncies a les xarxes socials des del passat divendres. “No és de rebut que a dues setmanes del final de curs ens comuniquin per mail que l’escola tanca el proper curs i hem d’anar a la Salle; tothom té dret a jubilar-se però aquestes coses no es fan d’un dia per un altre”, explica Anabel Expósito, representant de l’AMPA.

La Coordinadora d’AMPA de Gràcia, reunida dimarts, s’ha solidaritzat amb les famílies del Patufet etiquetant “d’inadmissible” el fet de voler traspassar l’alumnat a una altra escola concertada “com si fos una mercaderia”. També proposen a les administracions, si al final es tanca l’escola, fer-ne un nou centre públic per cobrir la demanda de places. Però el futur de la històrica escola, a punt de fer 50 anys, és incert. El que sí és segur és la intenció de La Salle de repetir l’oferta i ampliar línies amb els alumnes del Patufet. “No volíem molestar ningú”, assegura a l’Independent el director de La Salle Gràcia, Joan Such, “només volem tenir l’oportunitat, quan toqui, de presentar a les famílies el nostre projecte educatiu, el qual creiem té moltes similituds amb el del Patufet”.

Els contactes entre La Salle i els titulars del Patufet van començar fa mesos, segons Such, i l’oferta contemplava també el trasllat de tot el professorat mantenint condicions laborals i l’antiguitat de tot l’equip docent. Per les famílies s’obre ara un procés de discussió per valorar les diferents opcions i resoldre els dubtes tant si s’opta per la continuïtat com pel trasllat a la Salle. “Es parla d’una cooperativa de famílies i professors, però necessitem tenir sobre la taula totes les dades. Ens queda un any de lluita”, resumeix Expósito.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *