Laura Pérez, de l’ala Podem de BCN En Comú, serà la nova regidora de Gràcia

p05f1
Laura Pérez, primera a la dreta

Laura Pérez (Barcelona, 1982) serà la nova regidora de Gràcia per als propers quatre anys. Així ho ha decidit el plenari de BCN En Comú aquest dimecres gairebé al mateix temps que el consell de districte tancava el mandat amb l’adéu de bona part dels pesos pesants de l’estructura política i tècnica del Districte. Pérez, que anava de número 9 a la llista d’Ada Colau, prové de l’ala Podem on abans d’integrar-se a BEC havia estat al consell ciutadà i, com a formació, és periodista i experta en cooperació internacional.

Cara nova i jove a Gràcia. Així s’ha solucionat aquesta setmana el sudoku que posava molt difícil la designació lògica de Gerardo Pisarello com a regidor, tenint en compte la seva condició de mà dreta de Colau, i que situa Laura Pérez al capdavant de la regidoria executiva de la Vila. La seva candidatura només podia haver ballat si BCN En Comú hagués fet un pacte de govern, però no ha estat així i l’esquerra alternativa començarà governant a Barcelona en solitari.

La nova regidora, que substituirà una Maite Fandos que serà regidora a Barcelona però que no estarà adscrita a Gràcia, prendrà possessió dissabte a l’Ajuntament però encara no està clar si al Districte s’estrenarà a finals de juliol o a principis de setembre. El traspàs de poders, que alguns districtes ja han començat a fer, no s’executarà a Gràcia abans de la setmana que ve i ja té carpetes urgents pendents com la designació d’un pregoner de Festa Major, l’autorització d’actes de Sant Joan o la retirada definitiva (o no) de la medalla d’honor a Ricard Estruch.

Pérez haurà de prendre decisions estructurals també a curt-mig termini perquè, al marge que els gerents quedaran cessats aquest dissabte, la possible continuïtat de la històrica Montserrat Filomeno queda descartada per pròxima jubilació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *