Serveis Socials del Coll es cura en salut i estudia si el nou centre té geopaties naturals

P06F1L’Ajuntament de Barcelona, ja amb Jordi Sànchez com a nou gerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials, està executant un estudi sobre geopaties naturals en el futur centre de Serveis Socials del carrer Maignon 15, que donarà servei als barris del Coll i Vallcarca, com una mesura per curar-se en salut i no trobar-se amb el problema de corrents que han obligat a fer canvis d’ubicació de la recepció a l’actual centre del carrer Aldea.

El nou estudi, encarregat també a l’associació d’anàlisi d’edificis malalts Artem, que ja es va encarregar al març de detectar “un possible efecte perniciós vinculat a corrents d’aigua subterrània” a Aldea, s’està fent un cop l’Ajuntament ja ha decidit instal·lar-se al nou espai del carrer Maignon cantonada Sargelet, però quan totes les previsions oficials apunten que no serà abans del novembre o desembre que es traslladaran els professionals que treballen amb certa inquietud a l’encara actual seu.

Els canvis d’ubicació de la recepció al carrer Aldea, que han acabat convertint aquell espai en una sala d’espera momentània per a visitants, s’han executat tenint en compte els estudis d’Artem i també els de la consultora ambiental Noizu. Artem, que ha treballat per a l’Ajuntament detectant edificis malalts com el sonat cas de lipoatròfia a la biblioteca Agustí Centelles del carrer Urgell el 2012, va rebre a principis d’any el primer encàrrec a Gràcia un cop es va detectar un segon cas en vuit anys d’una recepcionista que havia agafat una malaltia de llarga durada (vegeu L’Independent número 571).

“Una permanència excessiva en aquest punt pot comportar un determinat risc”, va concloure l’estudi final. Aquell estudi determinava que l’edifici no estava afectat per camps elèctrics o magnètics que podien afectar la salut però sí per geopaties naturals, concretament corrents d’aigua, que en el punt de la recepció podien ser nocives. A partir d’aquí la gerència de Serveis Socials va engegar els canvis d’ubicació, però es va negar a avançar el trasllat o a reubicar els treballadors en altres centres o fins i tot en mòduls prefabricats. Els sindicats segueixen instant a reubicar el servei al més aviat possible en un espai qualsevol però que no sigui el del carrer Aldea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *