Els equipaments de Sedeta, Univers i Escorial centren les obres de l’estiu

p01f1Gràcia aprofitarà l’estiu, sobretot aquest juliol, per rematar una vintena d’obres que tenen a veure, almenys les de més envergadura, amb els equipaments, però també n’hi ha que impliquen les places i alguns carrers dels barris de muntanya. Sedeta, Univers i Escorial s’emporten el protagonisme, però el pàrquing de Menéndez y Pelayo ja augura que la Travessera de Dalt tindrà l’impacte principal a la tardor.

La Sedeta ja té gairebé enllestida la segona fase d’obres que ha comportat un debat i una execució que s’ha allargat tres mandats a Gràcia. El resultat, ja a la vista amb el trasllat de les grades, el naixement d’una plaça interior i la creació d’un equipament per a famílies amb adolescents, només està pendent dels acabats als bucs d’assaig i als despatxos, que es faran aquest juliol.

L’Univers, després de set anys en barracons a la plaça del Poble Romaní, va dir divendres passat adéu al curs i a l’espai provisional i només li queda superar una etapa de neteja de les noves instal·lacions a Bailèn, que es farà a l’agost, i l’eliminació dels mòduls a principis de setembre, fet que donarà pas a una reurbanització de la plaça, on segur que hi haurà un espai polivalent per a actiivitats a petició del col·lectiu gitano.
L’escola bressol inclusiva d’Escorial també està en la recta final d’obres, amb els acabats interiors, i aquesta setmana ha estat notícia per la decisió de l’Ajuntament de suspendre el concurs per a l’externalització del servei i la decisió municipal d’atorgar-li gestió directa. El regidor de Gràcia, Raimundo Viejo, ha visitat aquest divendres les obres.

Pel que fa a les places i grans eixos, amb Sanllehy acabada, Lesseps ultima la zona de jocs a la part sud de la plaça i deixarà per finals de novembre la nova zona d’estada que toca a Travessera. El pàrquing de Menéndez y Pelayo va pel quart dels 18 mesos d’obres previstos però al setembre ja veurà moviments a la Travessera de Dalt. Al Coll i a la Salut, carrers com Morató, Pau Ferran i Lluís Bonifaç enllestiran els canvis a finals de juliol, mentre que ja s’ha enllestit l’obra al solar de la Papallona i a Verdi de dalt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *