Lluïsos descarta l’hotel del Deutsche Bank i llança una campanya per cobrir l’operació

DSC_0370El nou hotel del Deutsche Bank, el de 98 metres d’alçada i 25 plantes (de les 28 possibles) impulsat pel grup inversor KKH, no es farà i està per veure si aquests impulsors s’adequaran a les mides actuals d’un edifici, de 73 metres, que han d’enderrocar i readaptar perquè inclogui 5.000 metres de galeries comercials (vegeu L’Independent 565). El detall més clar de l’avortament de l’operació és l’arrencada, per part de Lluïsos de Gràcia, un dels beneficiats de l’operació, d’una campanya per obtenir d’una altra manera uns ingressos que havien de permetre pagar les reformes de l’entitat.

Quan el passat 8 de gener (vegeu núm. 558) Lluïsos va convocar una assemblea extraordinària per analitzar la proposta de venda del dret urbanístic de la finca que té a Verntallat 44 al grup KKH, literalment segons explica el president, Oriol Hosta, “se’ns va obrir el cel”. Lluïsos havia iniciat les obres de reforma que estan a punt de culminar sabent que els faltava una part del finançament, malgrat que l’Ajuntament assegurava 1,3 milions dels 3 milions d’euros.

La històrica entitat de la plaça del Nord s’havia de beneficiar d’una modificació del PGM als Jardinets que permetia regularitzar la torre del Deutsche Bank i aixecar edificabilitat a partir de la suma dels 4.773 metres quadrats que resultaven de la conversió en equipament de Verntallat 44 i del Taller Masriera, al carrer Bailèn 72. “L’operació ens reportava uns 600.000 euros”, apunta Hosta fent pública ara una xifra fins ara mai confessada oficialment.

Ara amb el canvi de govern, a Lluïsos ja tenen coll avall que el projecte no anirà endavant, almenys pel que fa a l’aixecament d’edificabilitat que implicava aquest benefici per a l’entitat. “Era una possibilitat bona per a Lluïsos, al marge que nosaltres estiguem a favor o en contra de l’hotel”, apunta el president.
Parlant en passat de l’operació, Hosta va fer públic aquest diumenge, en la Festa Major de Lluïsos i en presència del regidor de Gràcia, Raimundo Viejo, que l’entitat descarta l’hotel de 98 metres i que ja ha llançat tres alternatives per substituir aquell benefici previst: un finançament del pagament a partir de la pròpia constructora, un leasing d’equipaments que permetrà traspassar deute i pagar a més llarg termini l’aire condicionat o la grada retràctil, i la campanya #400×500 a partir de la qual 400 mecenes aportaran 500 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *