Gràcia on vas i les plataformes veïnals de ciutat demanen a Colau que compleixi “totes” les promeses

Més de dues-centes persones s’han manifestat aquest 2 de juliol als Jardinets de Gràcia per fer evident l’oposició veïnal al model turístic de la ciutat. La concentració ha sortit des de davant del Deutsche Bank i ha avançat cap al Passeig de Gràcia per acabar, finalment, davant la seu de Barcelona Turisme, al Passatge de la Concepció. La marxa ha significat el primer acte en què les plataformes gracienques es coordinen amb entitats d’altres punts de la ciutat, per tal de fer front a un problema comú -el del turisme massiu- que assenyalen que “comporta un augment dels preus de l’habitatge, que és un dret bàsic”, allà on el pateixen en major mesura. A més a més han denunciat que es tracta també d’un “greu problema de frau fiscal”, en relació als allotjaments turístics il·legals.

A la concentració també s’ha llegit un manifest, signat per les més de vint associacions i entitats que conformen l’acord. Entre les mesures que s’exigeixen a l’Ajuntament hi ha la revisió dels projectes aprovats a darrer moment, la recuperació de l’espai públic i la revisió de l’ordenança de vetlladors i terrasses, l’auditoria dels òrgans públics o publico-privats que regulen el turisme o l’estudi de l’impacte del establiments turístics sobre l’espai públic.

Un altre punt del manifest que s’ha reivindicat com una victòria ha estat el de la suspensió de llicències turístiques, que ha estat rebut amb aplaudiments, en relació amb la notícia de la decisió del govern municipal d’aturar-les, feta pública el mateix dia. En aquesta línia, diversos veïns han manifestat que esperen que “l’Ada Colau compleixi totes les seves promeses”, però han avisat de manera contundent que “si no ho fa, la farem fora”.20150702_193921 (2)

 [F. Moreno/J.A. Mata per Districte 11]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *