L’Ajuntament suspèn llicències turístiques i frena els plans a Henkel, Deutsche i Sèneca

p01f1L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no conviurà almenys per un any amb un establiment hoteler a poques passes de casa seva, després que la comissió de govern de l’Ajuntament hagi decidit aquest dimecres la suspensió de llicències relacionades amb el turisme que afecten les peticions no iniciades o en tràmit i que a Gràcia té com a principals exemples els hotels previstos a la Henkel i al Deutsche Bank i la residència d’estudiants de Sèneca.

La suspensió a nivell de ciutat, que atura l’emissió de llicències d’hotels, aparthotels, apartaments turístics, pensions, hostals, habitatges d’ús turístic, residències d’estudiants i albergs juvenils, complementa i va més enllà de les dues iniciatives municipals que es van aplicar en el passat mandat a Gràcia: d’una banda, l’aprovació inicial del pla d’usos el setembre de 2014 va congelar l’atorgament de noves llicències d’albergs i residències; de l’altra, la suspensió provisional del març de 2015 de l’atorgament de llicències d’hotel al nucli històric de Gràcia va frenar la proliferació de peticions.

Com que en aquelles dues fases la decisió no va afectar les llicències en tràmit, a Gràcia van tirar endavant els hotels de Casa Gràcia als Jardinets (a punt d’inaugurar-se), el de la plaça del Sol (okupat durant poc més de tres mesos entre febrer i juny) i del carrer Legalitat (encara en obres).
Ara la decisió afecta la resta d’establiments projectats però amb la llicència encara no concedida o ni tan sols demanada. Més enllà del cas sonat del Deutsche Bank, encara pendent de modificació del PGM i ja exclòs almenys el pla especial per a l’augment d’edificabilitat, el principal projecte frenat és el de la Henkel, a Còrsega amb Sicília, un hotel de quatre estrelles, 180 habitacions, 100 places d’aparcament, 33 apartaments i 6 habitatges.

L’hotel, de la cadena W, tenia previst enderrocar l’edifici actual a la tardor i ja havia renunciat a restaurant i a botigues. “Estava a punt de resoldre’s”, apunten fonts municipals. La residència d’estudiants de Sèneca, impulsada per la filial de l’Hotel Majestic, Valisa S. L., i la Universitat Internacional de Catalunya es va aprovar en l’últim ple de mandat però “encara no s’havia començat a tramitar”. Finalment, encara hi ha un altre afectat: uns nous apartaments hotelers a Diagonal amb Via Augusta, on hi havia hagut la botiga Gonzalo Comella, que també tenia la llicència en tràmit i que per volum de projecte es portava des d’Hàbitat Urbà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *