El pàrquing exclusiu de motos del carrer Gran arriba al 66% aparcant bicicletes

parquing1El pàrquing exclusiu de motos, inaugurat el 2008 en un moment en què l’Ajuntament confiava a desterrar les seves 295.733 motos de l’aparcament públic gratuït de superfície, majoritàriament no senyalitzat, ha arribat en set anys al 66% d’ocupació, segons les dades oficials de B:SM. Noves ofertes, per sota dels preus inicials, i dos espais plens amb una quarentena de bicicletes han ajudat a matisar xifres discretes.

Dilluns 6 de juliol. 9 del vespre. Un vehicle de quatre rodes impacta violentament contra la cancel·ladora d’accés al pàrquing exclusiu de motos del carrer Gran, als baixos de l’Espai Jove La Fontana. És una escena sorprenent però no estranya: els conductors de cotxe encara desconeixen l’exclusivitat d’aquest aparcament, l’únic a tota la ciutat, i quan s’adonen que l’accés és estret (i que no han vist la precisió Motos sota la P del rètol de l’entrada), ja és massa tard.

A dins del pàrquing, la quietud és habitual. Sovint no hi ha ni vigilant. En set anys i mig des que el gener de 2008 va obrir portes l’espai, amb preus de 54 euros al mes quan als pàrquings privats de l’entorn se’n pagaven 36, no hi ha cap col·lapse.

La planta -1 continua buida, amb cinc motos un dimarts a l’hora de dinar, que només es matisa amb la vintena de vehicles de Correos que entren i surten, gràcies a l’acord de novembre de 2012. Aquella operació va servir per inaugurar de fet la planta subterrània, que en quatre anys no s’havia ni estrenat. A la planta superior, aquest dimarts a les dues del migdia hi havia 33 motos, quatre a l’entrada i 29 a l’espai central, i l’espai es veia més ple per la quanrentena de bicicletes en dues rengleres a banda i banda de la guixeta d’informació.

L’Ajuntament, sigui com vulgui, fa una bona valoració de la trajectòria de l’aparcament, afirma que l’ocupació calculada per hores disponibles és del 66,8%. I fa els seus càlculs: malgrat la buidor constatable, hi ha 141 abonaments (de totes les modalitats, incloses parcials) sobre 171, tot i que els números impresos al terra arriben fins al 184. El pàrquing, a primera vista, segueix mig buit, perquè 31 abonaments dels 141 (22%) corresponen a les bicicletes. I aquestes no ocupen tant d’espai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *