L’Ateneu de Fabricació del carrer Perill, principal novetat del pla d’equipaments

perill1El pla d’equipaments de Gràcia, que no ha passat de la fase de diagnosi però que té el suport programàtic explícit de CiU, BEC i ERC, sumarà com a principal novetat en aquest mandat un Ateneu de Fabricació al carrer Perill 8. Si es manté la proposta que hi ha prevista des del passat mandat, l’Ajuntament explotarà temàticament la tradició tèxtil de Gràcia i la vincularà als guarnits de Festa Major i als decorats teatrals.

El projecte d’ateneus de fabricació, només aturat ara per l’impàs tècnic d’una possible nova adscripció en el cartipàs, ja s’ha activat en els últims mesos a la Barceloneta, a les Corts i a Nou Barris i arribarà a Gràcia, reivindicant el tèxtil local. A Perill 8 recentment hi havia hagut un parc de jocs infantils i una empresa d’arts gràfiques, però l’esperit del tèxtil lligarà amb l’històric Vapor Vell, també conegut com la Vilaregut, que havia estat a tocar, a l’actual poliesportiu de la UBAE.

Gràcia i la Sagrera són dos dels territoris de la ciutat on encara oficialment el projecte d’ateneu -ja definit en tres més dels equipaments previstos- apareix com “en procés de concreció de la seva temàtica”, però el cert és que l’espai de Perill 8 almenys ja va passar a mans municipals a principis de 2015 i està qualificat d’equipament, de manera que aquesta doble condició ha fet avançar les converses del Districte amb entitats com la Fundació Festa Major i amb entitats històriques amb espais teatrals, que en podrien sortir beneficiades.

L’Ateneu de Fabricació del carrer Perill se situaria, curiosament, ben a prop de l’antiga sala La Cibeles, on el 2007 l’aleshores alcalde, Jordi Hereu, va proposar establir-hi una fàbrica de creació artística i que es va acabar convertint, d’acord amb el consens polític i social, en el futur CAP Vila de Gràcia i en habitatges amb serveis per a la gent gran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *