Gràcia on vas demana reduir llicències de bars i restaurants en el nou pla d’usos

01f1La plataforma Gràcia on vas, els veïns més organitzats a l’hora d’exercir d’agents actius del complex procés de reforma del pla d’usos, ha llançat aquesta setmana un element de forta pressió sobre la taula de negociació que s’ha de reprendre en el nou mandat: un decàleg de mesures altament restrictives respecte de la situació actual i respecte de les modificacions que es van plantejar en el procés participatiu tancat al maig.

El document planteja com a mesura més innovadora, restrictiva i possiblement polèmica, davant la sensibilitat del sector de la restauració local, una iniciativa que permeti reduir les llicències i poder revocar-les un cop un bar o restaurant tanqui, a més d’assenyalar la necessitat d’una nova avaluació de la capacitat del barri per establir noves quotes de bars i restaurants.

En aquest punt del decàleg, el número 6, el document especifica la necessitat d’establir una àrea en què l’Ajuntament pugui comprar les llicències dels establiments que tanquin per tal de revocar-les; d’aquesta manera s’acabaria amb les llicències indefinides, actualment molt difícils de revocar. La intenció de la plataforma és “reduir el nombre de bars”, especialment a les àrees més cèntriques del nucli històric. Aquesta proposta va acompanyada de la demanda de valorar de nou quantes llicències de restauració pot acollir el barri. Actualment, el nombre màxim és de 572 llicències, quasi cinc vegades més que les 112 llicències de 1994.

Gràcia on vas vol marcar les línies mestres per reformular el pla d’usos del març del 2015 per tal de “recuperar Gràcia”. Les deu demandes són un nou accent a les conclusions del procés participatiu que va acabar a l’abril. Altres propostes inclouen derogar les llicències hoteleres que van ser atorgades durant el procés participatiu, controlar els pisos turístics o acotar les botigues de souvenirs prop del Park Güell i Vallcarca. També la plataforma entra de ple en un tema local sensible, en aquest cas per a les entitats culturals que volen normalitzar els bars de les seves seus i proposen una llicència d’activitat complementària. La plataforma, en la reunió, va expressar el seu “cabreig” per l’absència a última hora del regidor de Gràcia, Raimundo Viejo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *