El Park Güell augmenta fins al 18% el nombre de barcelonins visitants

p08f1L’Ajuntament de Barcelona, amb el canvi de govern, ha obert tímidament el meló del debat sobre l’accés regulat que va estrenar el 2013 l’executiu de Xavier Trias i està analitzant molt detingudament les xifres dels sis primers mesos de l’any que revelen un augment significatiu de les visites de barcelonins tant en el conjunt del recinte com en l’àrea monumental de pagament. Els barcelonins representen un 18% en tot el recinte, quan el 2012 eren el 2,7%.

Les dades amb què treballa B:SM, corresponents a l’aforament del mes de març són dades de tot el parc, no només de la zona monumental, però en qualsevol cas representen una tendència a l’alça. A la zona regulada, actualment un 6,2% dels usuaris són veïns i escolars que els permet la lliure circulació per la zona monumental, i a aquests s’hi afegeixen els 139.347 usuaris del registre Gaudir + que poden retirar una entrada diària per accedir a la zona regulada. Ara mateix hi ha 59.657 carnets distribuïts entre els veïns dels cinc barris de l’entorn i escolars dels set centres vinculats a l’entorn del Park Güell. Fonts de B:SM asseguren que un 70% dels veïns que disposen de carnet l’han fet servir en alguna ocasió o de manera més sovintejada.

Els únics comptatges que l’Ajuntament de Barcelona ha fet públics fins ara des de l’inici de l’accés regulat a la zona monumental, l’octubre de 2014 (vegeu L’Independent núm. 549), apuntaven a una forta reducció des dels 9 milions de visitants l’any 2012 als 2.377.920 visitants amb entrada de pagament, just un any després que el 25 d’octubre de 2013 es posés en marxa el nou sistema. Aquestes dades han estat criticades des dels moviments opositors al tancament parcial del recinte, com la plataforma Respectem el Park Güell, perquè alguns recomptes es van fer en ple juliol.
En aquelles dades, el nombre de veïns visitants de la zona monumental va quedar fixat en el 5,6% i ara hauria augmentat el 6,2% en els sis primers mesos de l’any. El 18% de veïns, corresponents a tot el parc, només es pot comparar al 2,7% de l’any 2012, quan tot el recinte era de lliure accés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *