Una valla tanca breument l’hort autogestionat de Vallcarca

Imagen 003El propietari del solar de Vallcarca, Josep Fité, ha enviat a la constructora Ocaña per posar una valla de prop de dos metres d’alçada al voltant de la seva propietat a les 11.30 del matí. La valla no només tancava el solar sinó que agafava parts del carrer, impossibilitant l’accés a unes motos aparcades i als contenidors d’escombraries públics.

Els veïns s’han mobilitzat contra aquest acció, que el Jordi, veí de Vallcarca, titlla “d’agressió”. El solar és un espai que el veïnat del barri va decidir ocupar per construir-hi un hort. Després d’enfrontar-se amb els empleats de la constructora, la Guàrdia Urbana ha arribat al lloc dels fets i ha comprovat que no disposaven de permís d’obres. Els empleats han hagut de desmuntar la valla i tornar a obrir l’hort.

La quinzena de veïns que s’han reunit a l’hort, a la cantonada del carrer Argentera, condemnen l’acció del propietari al ser una decisió unilateral quan les negociacions sobre els espais al barri estan obertes i la possibilitat de que l’Ajuntament comprés el terreny era sobre la taula.

“Arriba a venir el 15 d’agost i ho aconsegueix”, diu Jordi. Els veïns han mostrat preocupació davant d’aquesta iniciativa de Fité, que tot i haver hagut de recular ara per ara, podria aconseguir el permís d’obres fàcilment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *