Sidonie, Che Sudaka, Itaca Band, Brams i el Festigàbal auguren una festa de suor i masses

p02f1La Troba Kung-Fú, Fundación Tony Manero i Muyayo Rif completen el cartell gran, al qual s’hi sumen propostes fixes de rumba com Yumitus i Rumb al Bar, els homenatges a l’Ovidi, als Beatles i a Gato Pérez, i l’excentricitat de Mónica del Raval

La Festa Major 2015 tindrà, de nou, un gran cartell de concerts, sense que perilli el seu model identificatiu basat en els carrers guarnits i en la gratuïtat de les activitats. Això és Gràcia, i s’hi arriba sempre, després de fer quadrar una infinitat de detalls, amb paciència, suor i molta negociació. Ho saben bé tots els carrers, els 18 federats -enguany amb Perill i sense Camprodón- i la mitja dotzena d’espais alternatius, i després de deu anys, ho sap també la gent del Festigàbal, que in extremis seran a la festa en el nou espai de la Sedeta. El pregó enguany va a càrrec de l’actriu Mercè Montalà.

Si ha calgut paciència i suor en la negociació de tots els detalls de la festa, ara toca el moment també de la suor de les masses que arrossegaran noms com Sidonie, Che Sudaka i Fundación Tony Manero a la plaça Rovira; Itaca Band i La Troba Kung-Fú a la plaça del Sol; Joan Colomo, Mujeres i Joe Crepusculo a la plaça de la Sedeta, i les sorpreses que només es descobreixen amb una anàlisi escrupulosa del programa i que permetran veure Brams a l’Espai Joanic, Yumitus al carrer Perill, Rumb al Bar a la plaça de la Vila i fins i tot l’excentricitat petarda de Mónica del Raval al carrer de la Perla.
L’aniversarisme també tindrà un efecte multiplicador: fa 50 anys del concert dels Beatles a la Monumental i fa 25 i 20 anys que se’n van anar el Gato Pérez i l’Ovidi, i hi haurà un espai a la festa per a ells amb grups i entitats que els fan honor i homenatge, sobretot al cantant d’Alcoi i veí gracienc del carrer Sostres, als espais guarnits de Progrés i Raspall. L’Independent també se sumarà als números rodons: fa 15 anys la publicació va néixer com a mensual i ho vol compartir amb els lectors no només amb el sopar de Festa Major sinó amb una nit de ball el 19 d’agost a la plaça del Folk-plaça del Sol. El setmanari també ha volgut recordar en aquest especial els 40 anys de l’accidentat concert de Raimon a la plaça del Sol (vegeu pàgina 20).
Enguany el gran públic també percebrà canvis d’imatge corporativa de la festa, amb el primer dels cinc anys inicials del nou patrocinador principal, San Miguel. Per això hi haurà dos dies de tast de cerveses artesanes a la plaça Joanic, amb la col·laboració d’ARAPDIS. Al programa els petits canvis afecten l’Espai de la Calma del carrer Santa Magdalena, que no es farà, però a canvi la plaça de la Revolució acollirà un tast del nou Ateneu de Fabricació sobre la tradició tèxtil que s’instal·larà al carrer Perill 6 en els pròxims mesos (vegeu L’Independent 584). Enguany, a més, també hi haurà observadors internacionals: l’any passat va ser Tolosa de Llenguadoc i s’esperen les Joventuts Musicals de Valònia, l’Ajuntament de Burgos, el seguici de Sitges amb 150 persones i el grup brasiler de Jorge Riba amb el seu atelier.

Segona corona d’accés

La Fundació Festa Major, que vol superar per la via del silenci administratiu el trasbals del cas Estruch, l’expresident i últim pregoner que va cometre despeses incorrectes per valor de 28.572 euros (vegeu L’Independent núm. 580), també ha fet un esforç amb Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra per redoblar amb una segona corona d’accés l’afluència als carrers del sud, on ja fa dos anys que hi ha un control de pas i que l’any passat ja es va fer recomanable a tots els carrers.
L’Assemblea Nacional Catalana tornarà a prendre el pols polític del moment, per tercer any, amb l’assaig de la Via Meridiana a Pi i Margall, amb una proposta de deu colors que es va idear a l’assemblea de Gràcia i que l’entitat ha fet seva a nivell nacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *