Progrés segueix la línia cinèfila amb un homenatge a l’‘Avatar’ de Cameron

p07f1Després d’assolir el primer premi fa dos anys amb una rèplica de ‘Juràssic Park’ i obtenir el segon envaint el carrer de zombis l’any passat, la comissió de festes del carrer Progrés torna a imbuir-se de l’esperit cinematogràfic amb un homenatge a ‘Avatar’, la pel·lícula més taquillera de tots els temps,  que traslladarà els visitants a Pandora, una lluna del sistema estel·lar Alfa del Centaure, habitada per indígenes humanoides, els na’vi, amb qui els colons humans estan en conflicte per les reserves d’un mineral molt valuós.

La proposta futurista va guanyar de carrer en l’assemblea que van celebrar fa uns mesos. “Volíem seguir el fil de les pel·lícules que hem anat recreant aquests darrers anys”, explica Joanjo Pujol, un dels membres de la comissió. El llistó l’han posat alt perquè hi haurà un carrer de dia i un de nit amb una potent il·luminació nocturna que vol reflectir els dos móns paral·lels de Pandora. “De dia serà una selva, però de nit el guarnit brillarà per la vida que prenen tots els éssers vius que hi viuen, serà una explosió de colors”, afegeix Pujol.

Els membres del carrer no amaguen que tenen una espina clavada amb la il·luminació que ara volen corregir convertint-la en un element central del guarnit. Un exèrcit format per una vintena de na’vies defensarà el fortí a la part nord del carrer just davant de l’arbre casa de tretze metres que a efectes visuals serà la portalada. “Aquesta és la part més complexa del decorat”, reconeix Pujol, que afegeix que han utilitzat materials molt lleugers per poder-lo aixecar.

A l’altre extrem del carrer, l’arbre de l’ànima, el lloc de culte d’aquesta raça, donarà la benvinguda als visitants que vinguin del sud. També un arbre no tan majestuós com el primer, però que acollirà una gran cascada, serà de fet la font que sempre acompanya els guarnits de Progrés, que enguany han cuidat més els detalls atorgant una gran importància als elements de la vegetació d’aquest singular ecosistema.
L’acurat treball, en tot cas, s’ha nodrit d’un altre exèrcit, el dels voluntaris, que porten des del mes de juliol fent el guarnit. “Tot aquest mes hem tingut una quinzena de persones ajudant, mai havíem tingut tanta gent per aquestes dates, suposo que els premis ajuden a què els veïns s’engresquin a participar-hi”, reconeix Pujol. Els premis assolits a les dues darreres edicions no els suposa pressió: “El nostre objectiu no és guanyar cap premi, el més important és que no es perdi el guarniment, la filosofia és passar-ho bé, quan quedàvem setens fèiem la mateixa gresca que ara que hem aconseguit aquests guardons”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *