La Travessia de Sant Antoni viatja al París bohemi retratat per Hemingway

IMG_2804Va ser l’any 1956 quan la Travessia Sant Antoni va decidir dedicar la temàtica del carrer al París dels anys vint, i, gairebé seixanta anys després, l’associació de la Travessia ha decidit fer un homenatge a aquell guarnit tot repetint l’experiència. La seva presidenta, Nàdia Bestregui, explica com encaren aquestes festes després de l’èxit assolit l’any passat amb un tercer lloc en la seva reaparició als guarnits amb la idea de l’Índia. Hi ha més il·lusió i motivació que no pas pressió per a assolir la mateixa posició de fa un any.

No han perdut el temps durant aquests mesos i des de la Travessia de Sant Antoni ja fa temps que estan treballant per al guarnit, i veient el seu local un ja es pot fer la idea de la feina acumulada per tots els seus participants. Trobem caixes de fusta, envasos per als ous, xapes metàl•liques, diaris i fins a 20.000 ampolles de plàstic que van aconseguir recopilar gràcies a una campanya via Facebook. Tot aquest material s’acabarà de transformar en uns dies per a transportar-nos a aquell Paris bohemi retratat per Hemingway i molts d’altres. Per a aconseguir-ho han ideat una portalada amb el Moulin Rouge que donarà la benvinguda al públic, i tancarà el carrer una típica boca de metro parisina. El guarnit quedarà coronat amb una gran torre Eiffel situada enmig de la Travessia.

Va ser el passat mes de gener que els quaranta socis de l’associació, amb la inestimable col•laboració dels veïns, ja van posar-se a treballar. En una primera fase, ideant la temàtica i pensant la elaboració i, ja més endavant, començant a donar forma al guarnit final. Per portar-ho a terme s’han organitzat per comissions. Amb una persona responsable de la visió global del guarnit, la resta de comissions s’han fet càrrec dels diferents trams del carrer, diversificant així les tasques. Però l’ambientació de la Travessia no acabarà només amb el guarnit, sinó que des de l’associació s’han pensat activitats relacionades amb la temàtica que s’aniran portant a terme durant la setmana. Un grup de varietés vindrà a animar la festa al ritme de la música de cabaret dels anys vint, s’organitzarà un concurs de pintura al natural relacionat am París i, a més, la Nadia avança que hi haurà una sorpresa molt peculiar al guarnit que prefereix no desvetllar encara. Només ens dóna la pista que és una part de la decoració que no es percep amb la vista. Per qui vulgui anar a gaudir de les activitats, trobarà una oferta molt variada: des de cinema a la fresca, el ball del fanalet o nit d’havaneres, fins a vermuts musicals al migdia i DJ’s per tancar la nit.

Text: Òscar Mejías

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *