La Festa Major ja no està en perill

IMG_7099El carrer Perill és la novetat de la Festa Major d’enguany després de dècades sense guarnir-se o de ser referent de les primeres festes alternatives. Ho fa sota l’estol de l’Associació 44Perills, que el 2013 va organitzar el primer Festival d’Art Sonor.

L’entitat cultural portava tres anys conversant amb la Fundació Festa Major per participar en el guarniment de carrers, però no ha estat fins aquest any quan s’hi han afegit. L’objectiu és dinamitzar el carrer durant les festes i també l’art sonor, corrent en la que l’associació està especialitzada. Tot i que cap dels integrants tenia experiència en el guarniment de carrers, tots són estudiants de belles arts i tenen pràctica en la manipulació de materials i en la creació de figures, seguint un procediment molt semblant al de la resta de carrers. Alhora, la participació dels veïns del carrer i de la Vila, que han respòs de manera efusiva a la crida de l’associació, ha estat clau a l’hora de fer el pas. El guarniment de la via, en ser aquest el seu primer any, honorarà el nom del carrer dedicant l’ornamentació al perill.

El tram estarà guarnit amb perills reals amb senyals de trànsit tant d’aquí com d’arreu del món. També n’hi haurà, però, d’inventats i més estrambòtics com el d’un mico que és electrocutat per un llamp. Completaran la decoració un exèrcit d’aranyes i formigues negres de tamany considerable, una gran serp radioactiva, un paracaigudista a qui no se li obre l’artilugi en ple vol i una fàbrica industrial amb xemeneies i bidons radioactius dels que sortiran elements tòxics. Ampolles, cartrons, papers de diari, filferro i pintura han estat alguns dels materials que han utilitzat els veïns del carrer per a una decoració que ens endinsarà en un món on la cautela serà la principal arma per sortir-ne il·lès.

Com era de preveure, l’associació donarà molta importància a l’art sonor, i per fer-ho, organitzarà un festival que comptarà amb una sèrie de concerts amb un artista convidat cada dia de les festes a partir de les onze de la nit. La popularitat de la Festa Major de Gràcia ha fet que tots els artistes a qui s’han adreçat no hagin dubtat ni un segon a donar el sí. El carrer Perill, seu de les festes alternatives als anys vuitanta i noranta amb l’històric ateneu, retorna al programa oficial de la Festa Major amb l’objectiu de quedar-s’hi.

Text: Marc Vilajosana

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *