L’art, la música, el circ o els Picapedra, a la resta de carrers, en un any d’aniversaris (I)

IMG_7060Els guarnits, l’essència de la festa, han ocupat espai aquests dies als locals de les comissions i en el temps dels veïns, protagonistes de la màgia que meravella propis i foranis. La inspiració s’ha presentat amb moltes formes en un any d’aniversaris, els 15 de Plaça de la Vila i els 10 de Rovira. Felicitats. A tots.

Circus Berga. Ni Circ Cric ni Cirque du Soleil. La màgia, a Berga. Durant una setmana el carrer es convertirà en un circ de varietats improvisat amb un escenari on hi haurà personatges clàssics d’aquest món com pallassos, trapezistes o arlequins. Això sí, no hi haurà cap animal. L’entrada al carrer serà també l’entrada a una gran carpa que cobrirà tota la via. Un cop a dins es veurà un espectacle cobert de colors i emocions. Destacaran una màquina de força funcional, una nòria que gira, un autòmat d’una bruixa i una tómbola amb premis. També hi seran un carro de bombers, l’home del canó o carretons de crispetes.

En construcció. Ciudad Real estarà cobert de referències obreres i fabrils que recordaran la revolució industrial dels segles XVIII i XIX. Els veïns han volgut donar un sentit metafòric a la decoració, amb elements relacionats amb la construcció de la societat actual, remarcant els valors sobre els quals es volen basar per aconseguir una nova i millor societat. També tot allò que sobra en l’actual, representat amb un sac ple de runes i maons on la gent escriurà el que cregui convenient. Un dels ornaments més impactants serà una gran tela on hi estarà representada la República Catalana, amb la imatge de la Llibertat, símbol de la República, amb la senyera de fons.

Wiguonia. Fraternitat de Baix. Un nou món poblat per éssers desconeguts i dominat per la vegetació ha sorgit a Fraternitat. Poc se sap del poblat de Wiguonia i de la seva cultura, però es diu que només els més valents seran capaços d’accedir-hi. A la portalada un túnel conduirà el visitant pel nou paisatge, replet de plantes carnívores i pels wiguanos, els habitants d’aquesta terra. El missatge és que els wiguanos han de tractar bé a les plantes si volen sobreviure… Tota una declaració d’intencions en defensa dels guarnits i del respecte cap a l’esforç i treball dels veïns.

Parc d’atraccions Joan Blanques.  Una gran muntanya russa travessarà els 80 metres del carrer, com una mena d’espinal dorsal del parc que els veïns de Joan Blanques construeixen aquests dies. Amb aires nostàlgics, el guarnit es completa amb una nòria (il·luminada, és clar), autos de xoc (de moment tenen cinc cotxes preparats), avionetes, pomes caramelitzades, creacions sorgides de la creativitat d’aquesta comissió i materialitzades amb productes reciclats, cartró i fusta. Enguany, els veïns s’atreveixen amb estructures més grosses per aconseguir un guarnit més espectacular.

Aterrant a Gràcia. Joan Blanques de Baix de Tot. El carrer serà un refugi per a tots aquells que no haguem pogut agafar un avió per marxar de vacances. La pista d’aterratge cobrirà tot el terra, de la mateixa manera que el paisatge que es situa als laterals del carrer o la torre de control que és a punt d’avisar a l’avió de que pot enlairar-se. És un guarnit de grans dimensions que ha requerit molt d’esforç, sobretot pel que fa a l’avió i la torre de control. Amb la decoració aeronàutica els veïns s’han proposat aconseguir estructures que havien hagut de deixar córrer anys anteriors.

Mutacions. La polèmica vestirà el carrer Perla enguany. Dividit en tres trams, la portalada tractarà la radioactivitat i els abocaments tòxics, representats amb bidons radioactius i provetes amb fluïds verds. El segon tram estarà ambientat en la manipulació genètica i els virus, i comptarà amb unes simpàtiques rates mutants, cadenes d’ADN i virus flotants i altres sorpreses. El tercer i últim tram adopta l’estètica steampunk, una corrent retro-modernista que uneix ciencia ficció amb l’estètica de la revolució industrial, on els metalls i els mecanismes de vapor i gas tenen el protagonisme.

El zoo en llibertat. Un cartell amb el nom del carrer ens donarà la benvinguda a aquest zoo on els micos, el grans protagonistes del guarnit, alliberaran la resta d’animals. Dofins, lleons, girafes, pingüins o zebres són alguns dels éssers vius que voltaran pel carrer. A més, a la cantonada amb Progrés, hi haurà una gàbia oberta amb desenes de lloros que s’enlairaran pel carrer. Per reproduir la forma dels animals, a banda dels materials comuns, els veïns del carrer han utilitzat plomes d’agapornis, pèl de cavall o nous, que han usat per imitar la closca de les tortugues.

Textos: M. Vilajosana, A. Traidi i S.Manzanera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *