Els guarnits dels carrers (II)

_DSC0019MozArt Museum. La comissió del carrer Mozart vol jugar amb les ments dels espectadors amb el seu propi museu. A la portalada hi haurà uuna volta arquitectònica que representarà l’entrada. Un cop dins, la decoració serà típica amb els quadres a les parets, els quals han estat donats per veïns, reutilitzats i alguns de nova creció. No hi falten la Gioconda, El Petó de Gustav Klimt, la Noia a la Finestra de Dalí… A mida que s’avança es nota una transició del propi art, en què els quadres comencen a cobrar vida i a sortir del pla 2D per conviure amb els visitants.

Quinze són 15. A la plaça de la Vila estan de celebració: 15 anys de Festa Major. I el guarnit, doncs 14 pastissos, cadascun amb una temàtica diferent: n’hi haurà dolços, de llaminadures, de xocolata… Però el quinzè no serà un pastís, sinó la portalada de la plaça, que representarà l’any actual. El sostre, un dels elements més difícils, estarà ornamentat amb teles de colors, cadenes i garlandes similars als de les festes majors. Un guarnit que mostra el recorregut d’una comissió i d’una entitat que volen seguir tocant el cel.

MACRO Museu d’Art Contemporani Rovira.  La plaça Rovira també està de celebració: 10 anys de Festa Major, i també ho volen celebrar d’una manera especial i amb molt d’art. Dues veïnes, artistes de professió i italianes d’origen, van proposar construir un museu d’art contemporani a la plaça. Així, a base de paper, plàstic, tela de galliner, i moltes hores robades al cap de setmanes i als vespres, construeixen obres de Magritte, Andy Warhol, Alexander Calder, Dalí o Mondrian. “Algunes són interpretacions nostres”, asseguren els veïns. Hi ha lloc pel mitjó d’Antoni Tàpies i pels grafits de Bansky. I atenció amb el Senyor Rovira…

Yabba dabba duu. La placeta de Sant Miquel s’endinsa en el món dels Picapedra i intenta reproduir alguns dels objectes més emblemàtics de la coneguda sèrie d’animació. Els veïns fan ús de cartrons, paper, ampolles de plàstic o poliestirè per donar vida als personatges en Fred, la Wilma, en Barry o la Betty, entre d’altres. A més, també es reproduiran alguns dels objectes més emblemàtics, com ara el tronco-mòbil, el conegut tallagespa en forma de llagosta o la dino-grúa, situada a l’entrada de la placeta.

Les quatre estacions de Providència. Segon any del retorn de Providència i ho fan seguint la melodia de la genial composició de Vivaldi, Les quatre estacions. Providència substitueix l’illa amb què va tornar a pujar al tren de la Festa Major en 2014 per una adaptació lliure de la coneguda peça musical on els visitants podran fer un recorregut a través de diferents elements relacionats amb la primavera, l’estiu, la tardor i l’hivern. Parlem de música, instruments, notes… no podia faltar, doncs, una orquestra.

Puigcamelot. Retorn al passat per esdevenir el pati interior d’un castell medieval a Puigmartí. A l’entrada de dalt del carrer hi haurà l’accés al castell, una gran porta doble amb dues torres de sis metres custodiades per vigies i guàrdies. Un cop traspassades, el carrer estarà decorat amb banderes de tots colors i emblemes, així com amb torxes artesanals i làmpades medievals. A la part de baix del carrer hi haurà una lluita de guerrers i cavallers amb espases i maces, que comptarà amb una sobre-tarima on la reialesa i la noblesa gaudiran de l’espectacle amb totes les comoditats. En cas que s’arribi a temps, decoraran la part inferior de l’escenari com si fos una presó medieval.

Panotxes. Tordera canvia de continent per convertir-se en una típica granja de l’oest americà, repleta dels conreus que donen nom al guarnit: el blat de moro. 500 panotxes de blat de moro, fetes amb ampolles i paper de bombolles, penjaran del sostre del carrer, oferint un gran camp groc, amb la meitat de panotxes il·luminades. A l’entrada hi haurà una granja de dues plantes amb estable, la qual caldrà travessar per accedir a la via. A l’altre extrem, un gran molí d’aigua amb una torre d’uns sis metres, rematat amb un niu de cigonyes, posaran punt i final a guarnit a l’estil Tordera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *