L’ANC prendrà el pols de la Diada amb la macroonada de 10 colors de Pi i Margall

p18f1L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Gràcia assajarà per tercera vegada en plena Festa Major la idea de macromanifestació que, des que es va iniciar el procés independentista, arriba sempre per la Diada. Enguany, després de la cadena humana del 2013 i la V de 2014, la plaça Joanic i Pi i Margall són l’escenari de la macroonada de deu colors, que representen els valors del nou Estat. Més de 50 voluntaris per a 2.000 persones, el míting de Jordi Sánchez i el concert de Brams són els elements clau.

L’ANC és el principal actor polític de mobilització ciutadana a Gràcia i enguany la Festa Major tornarà a servir de plataforma reivindicativa per l’aparador nacional i internacional que representa. Tal com s’ha anat detallant en els últims mesos a l’Independent (vegeu núm. 579), la macroonada de deu colors, tindrà el 18 d’agost a les 19.30 hores com a eix de sortida la plaça Joanic i es desplegarà per Pi i Margall. “Volem cobrir l’avinguda amb una fila per a cada color, i preveiem un espai ocupat fins al carrer Hipòlit Lázaro”, explica un dels portaveus de l’entitat, Joan Bussé.

L’ANC, amb la responsabilitat d’una idea original que ha estat assumida a l’engròs per l’entitat a nivell nacional per fer la Via Meridiana el pròxim 11 de setembre, ha ultimat fins a finals de juliol l’escenificació de la macroonada amb una coordinació de voluntaris provinents de militants, simpatitzants i entitats que els assegura una execució on la manifestació s’ha de vehicular a través de les instruccions d’un speaker de prestigi, el cantant i xouman Quim Vila, i que es tancarà amb unes paraules del president de l’ANC, Jordi Sànchez. Una botifarrada, un homenatge a Ovidi Montllor i el concert de Rumb al Bar posaran fi a la jornada reivindicativa.

Dos dies d’activitats

El gran acte de dimarts, però, anirà precedit enguany d’un dilluns atrafegat, també a càrrec organitzatiu de l’ANC. Amb la prèvia d’un sopar popular i de l’actuació del mag Sergi, el pols independentista també tindrà missatge musical amb la presència d’un dels principals noms del cartell de la Festa Major 2015, els Brams de Francesc Ribera Titot, de nou a Gràcia i, com sempre es reivindiquen, impresentables i berguedans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *