A Contracorriente revoca els poders als Pérez i fa efectiva la compra dels Verdi

p12f1La productora i distribuïdora de cinema A Contracorriente Films, amb seu al carrer Lincoln, ja és oficialment des del 27 d’agost l’administradora única d’Espectarama S.A., la societat que des de 1987 havia gestionat els cinemes Verdi a través de la família Pérez. La negociació, engegada des de l’any passat i avançada per l’Independent al gener (vegeu números 559 i 560), es va tancar el 31 de juliol i ara s’ha traslladat als documents oficials del registre mercantil.

El Butlletí Oficial del Registre Mercantil del 27 d’agost registra l’últim moviment d’Espectarama, després de la signatura del 19 d’agost que revoca Enric Pérez del càrrec d’administrador i designa Eduardo Escudero en el seu lloc. Escudero, mà dreta d’A Contracorriente Films, l’empresa d’Adolfo Blanco (exFilmax, exDeAPlaneta) va assegurar a l’Independent al juliol que el canvi suposa que la distribuïdora ha assumit “una majoria àmplia” de l’accionariat i aquesta setmana ha emplaçat a donar més detalls de l’acord a una roda de premsa que tindrà lloc “a la fi de setembre o principis d’octubre”.

Als informes mercantils consultats per aquest setmanari no hi figura el nou repartiment de l’accionariat a Espectarama i, en tot cas, es confirma el manteniment de la família Pérez com a apoderats. Aquests informes, no obstant això, sí que donen elements concrets del procés que va portar Espectarama a demanar des del setembre de 2014 suport al Districte i als comerciants en primera instància, i a l’Ajuntament i a la Generalitat, per canviar la tendència de pèrdues que havia derivat en impagaments al propietari de la finca.

Segons l’últim dipòsit de comptes, presentat l’agost de 2014 i corresponent al balanç 2013, Espectarama va tancar l’exercici amb unes pèrdues de 292.133 euros i una xifra de negoci en descens des del 2011 (-758.392 euros en tres anys). Significativament el 2012, després d’una ampliació de capital (la cinquena en 18 anys), Espectarama va tancar en exercici positiu (uns 2.000 euros) i va fer obres canviant les cadires. Però l’endeutament ha crescut 600.000 euros i ni la inversió nova ni la reducció de consums (620.000 euros de 2011 a 2013) no han servit per remuntar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *